Update 14.45 uur

Karel Holvoet stuurde zojuist zijn nieuwste voorspelling voor de rest van de week:

Dag Hubert, Leek me wel interessant van je nog eens te mailen. Morgen het eerste deel van de dag opnieuw lichte sneeuwval met circa 5 cm verse sneeuw. De dagen erop slechts een langzame dooi en vanaf vrijdag mogelijkerwijs opnieuw meer sneeuw en vorst… Dus al bij al niet slecht! groeten, Karel

Zaterdag is het Kerstavond… dus…

Geplaatst in Snow Mailing.

4 reacties

 1. Ardennen
  temperatuur ° C wind weertype
  min. max. richting kracht (Bft)
  vandaag -1 W -> ZW 3 – 4 wisselende bewolking met sneeuwbuien
  vannacht -3 ZW -> ZZW 4 – 5 eerst bewolkt maar droog, later zwaar bewolkt met lichte sneeuwval
  morgen 2 ZW -> W 4 -> 3 zwaar bewolkt, eerst lichte sneeuwval later kans op neerslag
  dinsdag 0 1 WZW 2 – 3 eerst aanvriezende mist, later wisselende bewolking maar droog
  woensdag -1 1 VAR – ZW 1 – 2 eerst aanvriezende mist, later wisselende bewolking maar droog
  donderdag -3 1 ZW 1 – 2 eerst aanvriezende mist, later bewolkt maar droog

 2. Half acht thuis gekomen en om acht uur met een rotvaart vertrokken naar de oostkantons. Vandaag dus baraque fraiture en signal de botrange gedaan. Prachtig was het, constant sneeuwen alleen wel wat mistig. Er lag tegen de avond aan net voldoende sneeuw om te langlaufen maar toen wij er om +- negen uur toekwamen was niemand aan het langlaufen en zei ook de verhuurder dat er misschien net niet voldoende sneeuw lag om te skieën, dus maar niet gedaan. Was de perfecte after na een geweldig weekend, heel erg genoten en als er volgend weekend terug (verse) sneeuw valt komen we terug genieten. Trouwens even naar Wirtzfeld doorgereden maar daar was echt niet veel te zien dus maar snel terug naar mont rigi gereden 🙂

 3. Alweer een prachtig weekend beleefd. Zaterdagmiddag gewandeld in het voor ons nog ongekende stuk van Weywertz. Het was een snijdende wind en even later kregen we -de met hoge snelheid aanwaaiende- sneeuwvlokken in het gezicht. In de late namiddag zagen we vanuit het raam een vos speels op de weide huppelen en hij kwam steeds dichterbij tot het plots zodanig begon te sneeuwen dat we dat beest niet meer zagen. Ik wist met dat dubbel geluk geen blijf. Zondag bleek geen enkele skipiste open. Goed ingepakt (té,bleek later) gaan wandelen richting skihut maar ook die was gesloten. Verder de Plattenberg afgegaan richting Champagne, de Warche over en terug klimmen naar het dorp. Hemels rustige wandeling, genieten van de in de sneeuw gehulde natuur. Zalig…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.