Hubert’s tanden

Alweer een indicatie dat we ouder worden.

Jochen was verleden week naar Aken geweest, en had een portie printen meegebracht voor ons. Aachener Printen zijn een soort peperkoeken, maar volgens een heel speciaal (lekker) recept. Er zijn zachte en harde printen, printen met chocolade of met glazuur, met lichte en donkere chocolade of met nootjes.


Klik op de foto om de kist te openen

Af en toe lust ik wel zo’n Aachener Printe, maar eergisteren heb ik dus een harde printe geprobeerd met mijn voortanden door te bijten. En prompt zei een van mijn tanden “krak”. Die zit dus nu los in mijn kaakbeen en wiebelt behoorlijk. (Een foto daarvan zal ik jullie maar besparen…) E

En omdat ik onlangs nog een andere tand heb kapotgebeten (die was al ettelijke malen geplombeerd/gerepareerd) wordt mijn mond langzamerhand een kerkhof. Benieuwd hoe dat zal gaan met de feestdagen. Binnenkort toch maar een afspraak maken met de tandarts. Jaja, ouder worden is niet altijd gemakkelijk.

Geplaatst in Snow Mailing.

3 reacties

  1. Hallo Hubert, Ik las het stukje over je tanden. In het verleden had ik ook vaak het probleem van afbrekende stukjes kies/tand en gaatjes in het gebit e.d. Sinds een aantal jaren spoel ik mij mond één tot twee keer per dag met mondwater met fluoride. De afgebroken stukjes en gaatjes zijn sinds dien tijd niet meer voorgekomen. Je gebit wordt er harder van.
    Groet, Bert Bakker, NL Zwartsluis
    (met een caravan op een vaste plaats op Camping Anderegg in Brueres)

    Bedankt voor de tip, Bert, maar ik denk dat mijn tandpasta ook al fluoride heeft. Als ik teveel neem, word ik dan niet licht-gevend…? of is dat weer wat anders

  2. Hubert, Het schijnt dat die extra portie toch gezond is. (niet doorslikken). Fluoride is net zoals veel stoffen die goed voor ons zijn een antioxidant. Bert Bakker

    ik zal er eens over nadenekn…Bedankt voor de tip. Groeten, Hubert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.