Open haard hout…

TIP: Tegenwoordig zijn de meeste open haarden voorzien van een glasdeur om het wegspringen van de vonken te voorkomen. De open haard van ons heeft dat niet, maar we hebben een metalen gordijn aan de voorkant bevestigd waardoor dat probleem toch grotendeels kan worden vermeden als je het gordijn dichttrekt. Als we zelf in de woonkamer zitten, is het gordijn natuurlijk opengeschoven zodat je een beter zicht hebt op de vlammen.


Klik op de foto om in te zoomen

Omdat onze open haard tamelijk breed is, is er links en rechts van de brandende blokken nog plaats over om daar rechtopstaand enkele stukken vers brandhout te plaatsen. Als je achter de gordijntjes kijkt, zie je de blokken daar staan. En die staan dan zo dichtbij het vuur, dat ze snel drogen. Die worden dan dus als volgende blokken in het vuur geplaatst. En branden dus beter dan het hout dat direkt van buiten komt.

Geplaatst in Snow Mailing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.