Langlaufpistes open of niet?

Het zal er maar helemaal vanaf hangen hoeveel sneeuw er deze nacht nog in de Oostkantons bij zal vallen. De 8 cm sneeuw die hier op het ogenblik liggen zijn te weinig om loipen te kunnen trekken, en niet comfortabel genoeg om er zonder getrokken loipen op te langlaufen.

Toch schijnen er al berichten op TV geweest te zijn die beweren dat er al pistes open zijn.

De Dienst voor Toerisme voor de Oostkantons meldt deze avond nog altijd dat de pistes in de Oostkantons gesloten zijn. Ik vind dat ook korrekt.

Mensen die door te vroege berichten dan teleurgesteld zouden worden omdat de kwaliteit niet goed genoeg is, zullen niet zo snel terugkomen. Beter even afwachten totdat de kwaliteit beter is. Mijn persoonlijke mening natuurlijk, maar wie ben ik?

Geplaatst in Snow Mailing.

2 reacties

  1. Ik vind dat ge groot gelijk hebt.Als de weermannen in vlaanderen sneeuw melden in de ardennen ,komen er massas mensen naar de hoge venen ook ligt er maar 5cm sneeuw.Ik ben zelf inde voorstand van ski-club-weywertz en weet uit ervaring hoe snel de mensen reageren op het weerbericht.Wij hebben op zijn minst 15cm goede sneeuw nodig om onze loipen te trekken.Zolang we die voorwaarden niet hebben blijven onze pistes gesloten.Een goede kwaliteit van de loipen is voor iedereen in voordeel.

  2. Hallo Hubert, We hebben vandaag (27/12) al heerlijk gelanglaufd bij Mont Rigi.
    De kwaliteit van de sneeuw was wisselend. We hebben ook het object van je tweede raadsel nog eens goed bekeken.
    We zijn net wet thuis in noord Nederland. Groet, Bert Bakker NL Zwartsluis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.