Zaterdag, 31 December 2005

De ijsregen die elders in het land voor problemen heeft gezorgd, heeft in de Oostkantons de sneeuw in een smeuige smurrie veranderd. De situatie op de wegen is voor zover ik dat nu kan overzien erg moeilijk, maar de ruimdiensten zijn volop bezig.

Er staat bovendien nog veel wind, de temperatuur is nu +2 ° C

De dienst voor toerisme meldt daarnet dat er vandaag toch nog enkele ski pisten open zijn, maar de situatie in Wirtzfeld is alleszins dermate dat hier niet meer geskied kan worden.

Wegen situatie tot 12:00
– op de ardense hoogvlakten : zware wintertoestand, kans op buien van regen en sneeuw regen die kan aanvriezen
– elders : oranje
matige wintertoestand
sporadisch kans op ijzel
– in het westen van het land: geen wintertoestand

Wegen situatie van 12:00 – 18:00
– op de ardense hoogvlakten : matige wintertoestand lokaal kans op buien van regen en sneeuw en sporadisch kans op ijzel
– elders: geen wintertoestand

Ik heb vandaag een rendez-vous met mijn tandarts… die losse tand zal er alleszins uit moeten…

Iedereen alvast een prettige oudejaars avond toegewenst en de beste wensen voor het Nieuwe Jaar!

Hubert

Geplaatst in Snow Mailing.

6 reacties

 1. Tja Hubert, even nog op je tanden bijten vandaag nog…goeje roetsj in ieder geval -en dat bedoel ik dus niet op de weg 😉 …

  Ik ga zelf dadelijk naar een bijeenkomst die ook iets met het weer te maken heeft, in Grevenbicht (aan de Nederlandse zijde van de grens bij Dilsen-Stokkem) wordt vandaag een beeldje onthuld dat de herinnering levend moet houden aan de grote Maasoverstroming van 1 januari 1926, nu precies 80 jaar geleden…

  Vriendelijke groeten,

  Marcel Boreas (Radio Limburg -NL-)

 2. Hallo Hubert,

  Hier in Weywertz is er ook een enorm papje. Daarbij komt nog dat de sneeuw voor ons deur is opgewaaid tot een dikke 20 cm. Patrick was zo slim de auto voor de winkeldeur te zetten zodat ik niet te veel moest ruimen. Maar de sneeuw is verdekke zwaar.
  Hier in Weywertz zijn er een paar langlaufers vertrokken,maar ze denken er aan als die terug zijn de deuren te sluiten. Vind ik ook niet slecht want wij gaan daar staks met nog een paar van de skiclub doordoen.
  Wij wensen jullie ook ne toffe oudejaarsavond en de beste wensen voor het nieuwe jaar. En niet te zat en niet te zot

  groetjes,
  Ria

 3. Nederland lijkt gister wat meer last te hebben. Ik was met mijn vader 2 dagen naar Winterberg geweest. Op de terugweg kwamen we vanaf utrecht sneeuw tegen. De snelheid op de snelweg viel erg snel terug naar 50 km. Op de binnenwegen was het nog beroerder. Daar kon slecht 20 worden gereden. Door het vastlopen van de wissels was er geen treinverkeer meer mogenlijk naar rotterdam. Honderden reizigers stranden. Ook de wissels van de trambaan liepen vast. Alleen de metro functioneerde nog wel. Deze was wel stampvol. De supermarkt hier vlakbij was al om 7 uur dicht gegaan om het personeel veilig thuis te laten komen.

  Er was ongeveer 5cm gevallen. Blijkbaar is nederland zo slecht voorbereid dat heel het openbare leven vast loopt.

  Nu is alle overlast over. Het dooit erg hard. Een prettige jaarwisseling!!

 4. tja, hier in aalst lag er ook een goeie 5cm. Soms 10cm maar dan door de wind. Op de binnenwegen was er ook niet harder dan 20kmh uit te halen, spekglad gewoon. Zeker voor degenen die met zomerbanden rondreden.
  Denk dat mijn auto paar kilos zwaarder was geworden door al dat ijs dat er op plakte. Spekken tot op de grond vastgevroren. Naar het schijnt gaat het volgende al opnieuw sneeuwen bij jullie,dus niet getreurd.
  groetjes en wees voorzichtig.

 5. goeie avond iedereen
  ik wens idereen hier op de site van wirtzfeld een speterend eindejaar toe en wens jullie een gezond en vreugdevol 2006 toe en klink straks maar eens op het nieuwe jaar . vele groetjes uit het zachte oost vlaanderen en PROOST EN SANTE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.