Zondag, 8 Januari 2006

Rustig winterweer, – 2° C, koude wind, droog.

Vandaag begint het grote koffer pakken: Mike, onze jongste zoon, vliegt morgen terug naar Hurghada in Egypte na een vakantie van ruim drie weken. Nou ja, vakantie, hij is praktisch deze hele tijd bij al zijn oude kennissen en vrienden en familieleden voorbij moeten gaan om zijn neus nog eens te laten zien, nadat hij praktisch ononderbroken twee jaar lang in Egypte is geweest, waar hij als duiker aktief is.

En Mike kennende, zal hij weer heel wat bagage mee willen nemen. Belgische luchtvaart maatschappijen zijn meestal niet zo genereus wat extra bagage betreft, maar Condor en Air Berlin in Duitsland laten al snel 50-60 kg bagage toe, waarvan 30 kg als duik-bagage gedeclareerd moet worden. Het meeste dat ik ooit heb meegenomen naar Egypte waren 97 kg zonder te hoeven bijbetalen, maar ja, dat was een uitzondering. Want ze worden nu ook bij de duitse luchtvaart maatschappijen wat strenger, alles vanwege de hoge brandstofkosten.

In Egypte is het ’s ochtends rond deze tijd 20-22 °C, overdag wordt het tot 25° C. Maar soms staat er erg veel wind, waardoor het toch nodig wordt om een trui te dragen. Ook het zeewater is rond deze tijd van het jaar wat koeler, 22-23°C. Wat volgens Mike “te koud” is om te duiken zonder een komplete whet-suit (duikerspak). Als je meer wilt weten over Egypte als vakantie bestemming kun je eens op onze engelstalige website www.elgounatimes.com kijken, daar houd ik ook een soort blog website bij met de nieuwtjes over het vakantie oord El Gouna, zo’n 30 km ten noorden van Hurghada aan de Rode zee. Sinds afgelopen week worden er daar grote Moslim feesten gehouden: 1 januari – begin van de Hajj, en op 10 Januari wordt het feest Eid-ul-Adha gedurende enkele dagen gevierd.

Voor Hoog België belooft het vandaag een rustige dag te worden met waarschijnlijk opnieuw langere zonnige perioden. Prachtig wandelweer in onze streek, terwijl de wegen er goed bijliggen. Nou ja, het zijn belgische wegen, dus toch maar beter oppassen voor de scheuren en gaten in het wegdek!

Prettige dag wenst

Hubert

Geplaatst in Snow Mailing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.