Maandag, 9 Januari 2006

In Hoog Belgie is het na een heldere nacht vanochtend een graad of 6 onder nul. Deze nacht was het zelfs minus 9° C. Kans op mist in de dalen. De verwachting voor vandaag is dat het droog blijft, en de zon zal regelmatig komen kijken. Een zwakke wind uit het zuiden betekent bovendien dat het waarschijnlijk warmer gaat worden. Voor hoelang kan niemand met zekerheid zeggen. In ieder geval nog even wachten op een nieuwe winterprik.

Jongens wat vliegt de tijd… al 8 dagen van het nieuwe jaar voorbij… Voor de meesten van jullie opnieuw werken geblazen.

Opa Mathieu kwam gisteren afscheid nemen van Mike. Mike had zijn feestmaal besteld: Tomatensoep vooraf, dan groente met aardappelen en hamrolletjes (geen ham in Egypte te krijgen) en achteraf mousse au chocolat. Opa lustte dat ook wel! In de loop van de namiddag kwamen dan ook nog enkele familieleden en kennissen afscheid nemen van Mike.
Vanwege een rustige zondagmiddag…

Mike dus vandaag terug naar Egypte. Voor Jochen alleszins dit keer een prettigere rit naar de luchthaven van Frankfurt dan toen hij Mike zo’n 3 weken geleden moest gaan afhalen. Toen had hij immers met de zwaarste sneeuwstorm van het jaar te kampen. Dit keer dus waarschijnlijk gemakkelijker, maar hij zal rekening moeten houden met filevorming vanwege beroepsverkeer.

Ik krijg vragen binnen waar mijn regelmatige winter foto’s blijven. Nu dat we twee prima web camera’s hebben geïnstalleerd kan ik het iets rustiger aan doen met de digitale camera. Jullie hebben nu immers de gelegenheid om LIVE te kijken hoe het er in Wirtzfeld uitziet.

Beter nog: kom eens naar de Oostkantons en bekijk het met eigen ogen.
Prettige dag wenst

Hubert

O Ja, vanaf vandaag ook een nieuwe enquête… dit keer willen we weten in welke leeftijdsklasse jullie zijn…

Geplaatst in Snow Mailing.

3 reacties

 1. Goeie morgen Hubert,
  Jawel, terug werkendag. Wekkertje terug op half 6. Mijn ronde al gedaan en het is koúd met oostenwind. Straks wel even bij de tandarts langs.
  Het zal voor jou wel rustiger worden. Mijn dochter verkondigde gisteren om in september naar Egypte te willen gaan. Prettige dag verder!

 2. Hubert,

  vraagje.. wat is eigenlijk de grootste sneeuwhoeveelheid die jij ooit gemeten hebt? Zijn er ook foto’s van?

  greetzz
  Jeroen

  In Wirtzfeld: 1 meter 20 tijdens de winter van 1978-79. In 78 zijn wij ons huis gebinnen te bouwen, en in de winter kon ik niet verder werken. In de inrit naar de kelder lag toen inderdaad tussen 1.20 m en 1.40 m sneeuw. Maar ja, toen was ik nog niet zo vertrouwd met sneeuwberichten en zo, dus het kan ook zijn dat het hoger was door opgewaaide sneeuw.

 3. Hallo Hubert, Je weet de mensen wel bezig te houden met je enquetes e.d.
  En jij maar clicks/hits/pageviews scoren.
  Groet,
  Bert Bakker
  NL Zwartsluis

  De polls zijn niet vanwege de klicks of pageviews, maar gewoon uit puur interesse, alhoewel men zou kunnen denken dat ik meer over het profiel van onze lezers wil weten vanwege advertentie doelgroepen… (voor onze adverteerders is deze website alleen interessant om een boodschap over te brengen aan mensen die aan sneeuw en sneeuwvakantie geïnteresseerd zijn). Mij gaat het gewoon erom om te weten voor wie ik deze blog regelmatig schrijf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.