Donderdag, 26 Januari 2006

Koud, frisse wind, – 6° C. Deze ochtend ligt er al ca 6 cm sneeuw in Wirtzfeld, maar doordat het er nog een stevige wind staat (uit noordelijke richting) kan het zijn dat er plaatselijk al 8-10 cm sneeuw ligt.

De vooruitzichten: ook in de loop van vandaag kan er nog wat sneeuw bijkomen.

Als de weersvoorspelling uitkomen zal het vanaf Donderdagnacht opklaren en Vrijdag tot en met Zondag zal het koud blijven zonder neerslag, met waarschijnlijk blauwe lucht en stralende zonneschijn.

Opinie: “kantje boordje” zoals ze hier in België zeggen: de totale hoeveelheid sneeuw die er tot en met vanavond valt zal waarschijnlijk net niet genoeg zijn om in Hoog België te kunnen langlaufen.

Een ideaal weertje dus om dit weekend prachtige winter wandelingen te komen maken in een besneeuwd landschap; maar net niet genoeg om te kunnen langlaufen. Of het daarbij blijft kan ik pas vanavond zeggen.

Geplaatst in Snow Mailing.

2 reacties

  1. Bonjour,

    Mais si, il y a tout à fait moyen de skier à botrange. Et ce, depuis déjà qque semaines. Au dessus de 650m et à l’abri du vent, c’est un autre monde.

  2. Hallo,

    zoals ik gsterenavond al zei is het inderdaad kantje boordje om aan langlauf te kunnen doen. Het goede nieuw is dat er op de Hoge Venen al 6 cm ligt en dat er vandaag gemiddeld nog 3 cm kan bijvallen. Misschien toch net voldoende om de latten te kunnen aanbinden? Tegen vanavond weten we dus meer.

    Weergroet van Stef

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.