Zaterdag, 28 Januari 2006

09.00 uur: Stralende zonneschijn, blauwe hemel, en een grandioos wit landschap bij minus 9° C.

Vandaag moet ik door de sneeuw ploeteren om nieuw brandhout van bij het tuinhuisje te halen, want de voorraad op het terras is ondertussen volledig opgebruikt.

Navolgend het officiele overzicht van de ski-mogelijkheden in de Oostkantons volgens de Dienst voor Toerisme:

Sinds Donderdag 26 Januari ligt er in Oostbelgië tussen 10 en 20 cm sneeuw. Omdat er ijskoud weer voorspeld wordt, met mooie opklaringen en zonneschijn tot ver na het weekend, zullen verschillende ski centra open gaan dit weekend:

Mont Spinette, Baraque Michel, Mont-Rigi, Botrange, Faymonville, Weywertz, Losheimergraben en Hockai.

De Loipen zijn echter plaatselijk met ijs bedekt en daarom kunnen deze niet overal getrokken worden, behalve in Faymonville en in Losheimergraben.

Ook de Alpinskipiste in Ovifat zal toegankelijk zijn.

Sleeën is mogelijk op de volgende pisten: Ferme Libert in Malmedy, Ovifat, Thier des Rexhons in Spa en Etoile des Neiges in Hockai.

Wandelen met sneeuwschoenen kan men in Mont Spinette en Hockai.

Bovendien alvast een mededeling voor het volgende weekend:

Evenementen
Zaterdag 4. en Zondag 5. Februari 2006: Internationale sleehonden wedstrijden in Rodt bei St.Vith

Alleen de 4 erkende Noordelijke rassen (Siberian Husky, Alaska Malamute, Samojede en Grönländer) mogen aan de wedstrijden van het volgende weekend meedoen.

Ongeveer 70 gespannen met meer dan 200 honden (soms zelfs tot 18 dieren per gespan) gaan met hun franse, duitse, nederlandse, poolse en natuurlijk ook belgische Mushern van start. De trajekten zijn ingedeeld in Sprint-Etappes (9 en 12 km) en middelange afstand (23 + 28 km).

Op Zaterdag wordt van 10:30 tot 15:30 Uhr gestart
’s Zondags van 9:30 tot 14:30 Uhr.

Toegang tot het circuit is gratis, honden in begeleiding van de toeschouwers moeten echter aan de lijn gevoerd worden.

Info : +32 (0)80/22 72 52 et +32 (0)498/36 21 33

Geplaatst in Snow Mailing.

4 reacties

 1. Bedankt voor de weerberichten uit Wirtzfeld, Hubert.
  Hier in Landen ook min 7° deze morgen.
  Ik maak mij nu klaar om te vertrekken naar Bertem bij Leuven. Wij hebben daar de UBA velddag, een radiocontest voor de Belgische radioamateurs. Wij stellen zelf der antennes op en maken ook zelf de nodige stroom. Hopelijk wordt het een beetje warmer in de dag.
  Fons, ON6DN.

 2. hubert,
  klopt de informatie van de toeristische dienst? want volgens jou meetlat ligt er maar 5 cm niet en geen 10 tot 20 cm.
  wij zouden wel graag willen komen langlaufen (eigenlijk skaten) maar zouden het jammer vinden moest er dan toch te weinig liggen.
  groetjes

  Bij ons in Wirtzfeld ligt er inderdaad maar 5-8 cm, en dat is duidelijk te weinig, maar Wirtzfeld wordt in de toeristen info ook niet genoemd. Op andere plaatsen schijnt er meer te liggen, maar zoals de info al zegt: de loipen zullen niet in goede staat zijn…

 3. hallo! wij zijn vorig jaar naar die sleehondenrennen geweest,en ik kan het aanraden!!! er lag toen veel sneeuw,dus extra mooi om te zien,en die honden…echt geweldig!!!dus als je tijd hebt om te gaan kijken,doe het dan vooral….is weer eens wat anders dan langlaufen…:)….veel plezier!!!! germaine uit hoensbroek(nederland)

 4. Hubert, bedankt voor de waardevolle info. Ben vandaag (zaterdag 28/01) naar de Hoge Venen geweest om te langlaufen en heb het mij niet beklaagd.
  Heb de zwarte loipe (18 km) van Botrange en deze loipe van Hockai (16,50) gedaan. Prachtig zonnig weer, de loipes waren welliswaar niet gespoord maar overal was er voldoende sneeuw om te langlaufen, behalve enkele kleine strookjes van de piste in Hockai.
  Hopelijk valt er volgende maand nog sneeuw zodat wij ook eens in Wirtzfeld kunnen komen langlaufen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.