Geen smog in Hoog Belgie

Net naar de vlaamse TV gekeken en in het nieuws gezien dat er in de rest van België veel smog problemen zijn. Maar in Hoog België is daar niets van te bespeuren… Ook de temperaturen doen het hier op het ogenblik erg goed: tot 10° C (positief, wel te verstaan…)

Geplaatst in Snow Mailing.

5 reacties

  1. 10° graden, dat hebben we in vlaanderen in lange tijd niet gehad. Een beetje de wereld op z’n kop. Hier is het nog altijd onder het vriespunt en deze morgen lag er wat sneeuw overal. Een heel dun laagje die uit de mist was gevallen.

  2. Net nu probeert de zon door de vrij dichte mist te breken. De kou ‘pakte’ deze ochtend. En toch zie ik buiten een koppel tortelduiven op hun (?) nest zitten.

  3. Vanmorgen om half 7 vertrokken uit aalst naar Leuven, was er om 8u! 🙁 file en zeer dichte mist. Het was idd alsof er heel licht sneeuw was gevallen maar denk dat het gewoon de mist was die hard is aangevroren. Ben net van Brussel waar je boven het viaduct in Vilvoorde idd een mist ziet hangen, die smog dus. Niet zo gezond lijkt me. Ach ja, in Aalst schijnt de zon alweer lekker en net boven 0°C. In de schaduw blijft het ijs overal op de plassen en het gras liggen.

  4. Hubert, als het vandaag 10 graden was, hoe komt het dat dat dunne laagje sneeuw van 3 cm blijft liggen? HEt is nu toch al 4 a 5 dagen op rijd overdag 8 graden of meer… maar toch…
    greetzzz

    Ik denk dat het om de volgende reden is: Omdat de grond zelf ontzettend diep gevroren is en de koude dus aan de onderkant van de sneeuw blijft… Het schrale zonnetje kan op het ogenblik nog niet aan de vorst in de grond… En er is geen wind om de vochtigheid af te voeren. Ik denk dat zogauw als er weer meer wind komt, dat het dan een stuk sneller zal gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.