Sneeuw op komst?

We krijgen van diverse kanten mededelingen dat er vanaf Donderdag deze week opnieuw met sneeuw te rekenen zou zijn voor Hoog België. Nog is het te vroeg om een voorspelling voor het komend weekend te doen, maar als we inderdaad sneeuw krijgen, dan kan het goed zijn dat er dit weekend weer ge-langlaufd kan worden.

De situatie: op het ogenblik is de ondergrond nog bevroren, maar het kan goed zijn dat eerst alle sneeuw die er nu nog ligt nog wegsmelt als de temperatuur vandaag, morgen en woensdag te hoog klimt en vergezeld gaat van regen. Hoeveel sneeuw er dan Donderdag zou vallen zal maatgevend zijn om een voorspelling voor het komend weekend te geven.

We hebben dit jaar wel al een koude winter gehad, maar jammer genoeg voor de ski liefhebbers slechts enkele dagen met voldoende sneeuw. Een kleine troost: de winter is nog niet voorbij. We hebben jaren gekend waar vanaf midden februari tot einde maart veel sneeuw lag bij ons in de streek, dus je mag blijven hopen.

Geplaatst in Snow Mailing.

2 reacties

  1. Hallo Hubert,

    inderdaad de winter is zeker nog niet voorbij. Ik herinner mij dat er vorig jaar ook een ‘late winterprik’ was en dat in jullie regio toch wel een aardige hoeveelheid sneeuw lag, zo rond de 60cm. en op sommige plaatsen zelfs meer. Deze sneeuw is zelfs een aantal weken blijven liggen want ikzelf heb toch een drietal weekends na elkaar de Oostkantons opgezocht voor leuke sneeuwpret en mooie foto’s te kunnen maken. Dus…nu maar hopen dat er nog maar eens zo een ‘late winterprik’ komt en waarom ook niet tijdens de Krokusvakantie…dubbel pret. Groetjes en veel plezier in Wirtzfeld en omgeving.

  2. Hubert,

    Ja volgens onze kaarten zou er wel 10cm kunnen vallen tussen woensdag en vrijdag, maar dat is nog niet genoeg voor alpine skieen hé! Dus we wachten maar rustig af. En zoals je zegt” de winter is nog niet voorbij”. Ik zal al blij zijn dat we die smog kwijt geraken deze week.

    Groeten Mich

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.