Update 12.45 uur

Veel problemen op de weg door natte smurrie van regen en sneeuw, de sneeuw is net een beetje te nat en wordt bij samendrukken omgevormd tot een brei waarin het moeilijk te rijden is.

Op de Baraque Michel, en op de autosnelweg tussen Eupen en Verviers, en van Verviers richting St.Vith zijn er problemen met vrachtwagens die in de stijgingen blijven vasthangen.

Geplaatst in Snow Mailing.

4 reacties

  1. Ik vertrek vrijdag naar Butgenbach en volg deze site al een tijdje , vooral voor de sneeuw. Ik ben dus nooit eerder in de winter weg geweest. Heb ik sneeuwkettingen nodig ??

    Vrijdag zal de situatie op de weg weer vrij normaal zijn. Ten eerste omdat het vanaf vrijdag minder zou gaan sneeuwen, en ten tweede hebben de strooidiensten zich tegen die tijd veel beter kunnen inspelen op de nieuwe winter situatie. Als je niet de kleine binnenwegen gaat opzoeken, dan is er met sneeuwbanden geen probleem. Met goede zomerbanden kom je ook praktisch overal, maar als je dan op besneeuwde wegen terechtkomt, zou het praktisch zijn als je over sneeuwkettingen beschikt. Je de berg omhoog laten trekken door een plaatselijke boer met trekker kost al snel 25 EUR. In de greppel belanden kan snel een pak meer kosten. Veel plezier, Hubert

  2. Johan, wij hebben ons lesje geleerd en vertrekken nooit meer zonder dit in de koffer: sleeptouw, kettingen, een klein schopje, een oprolbaar rubber mat (kan ook plastiek zeil) en handschoenen. Zoals Hubert zegt ben je met dit voordeliger af en je vertrekt met een gerust gevoel. Prettig weekend!

  3. Voor alle veiligheid toch wel sneeuwbanden opleggen. Doe ik altijd. Ik ga elk jaar op wintersport en mijn sneeuwbanden liggen erop van november tot en met maart. Kettingen ook in de auto bij. Ook al ligt er 1cm sneeuw, je kan rare toeren meemaken met zomerbanden. Veel plezier dit weekend en wees maar voorzichtig.
    Ik vertrek eind deze maand naar richting oberwiesenthal waar er reeds 150cm sneeuw ligt en stormt op het moment, kvrees dat ik me kettingen zal mogen bovenhalen. Daar mijn auto verlaagd is, kan ik helpen sneeuwruimen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.