Wandelen in Wirtzfeld

Hallo, Vandaag komt een tante van mij uit Noord-Holland die heel graag morgen met mij en de kinderen (10 en 13) naar de Oostkantons wil om te wandelen in het mooie winterlandschap. Meestal ga ik wandelen bij de Baraque Michel maar ik verwacht dat het daar morgen veel en veel te druk wordt! Heeft u een suggestie om een wandeling (ong. 4-5 km) te kunnen maken niet ver van Eupen vandaan waar het niet zo druk wordt. De laatste tijd ging ik met de kinderen langlaufen in Elsenborn (Herzebosch) maar ik denk niet dat mijn tante wil langlaufen en in Elsenborn kun je niet zoals op de Baraque Michel wandelen en langlaufen tegelijk. Ik bedoel daarmee, het zou leuk zijn mochten de kinderen toch kunnen langlaufen terwijl er bij wandelen. Weet u waar dit kan zonder dat het zwart ziet van de mensen.
Bij voorbaat heel hartelijk dank voor uw moeite.
Met vriendelijke groeten, Ilse Heesterbeek uit Kinrooi

Dag Ilse
wandelen naast de langlaufpisten is praktisch nergens meer mogelijk. Tenzij onze lezers dat beter weten, lees dus ook evtl. comments op dit artikel…
In Wirtzfeld zou men de kinderen de korte langlauf piste kunnen laten nemen aan het skicentrum, en zelf een wandeling door het dorp maken… als je zoveel mogelijk de straten rondom het dorp neemt, heb je al snel zo’n 3-4 km af te leggen.

Voor een foto impressie hoe zo’n wandeling eruit zou kunnen zien: klik hier: Wirtzfeld Virtual Tour 60 foto’s

Bovendien ligt het dorp zelf in een dal, waardoor je van overal mooie uitzichten hebt. De wegen zelf zijn wel besneeuwd, en als je dus goed aan de zijkant van de straat blijft kun je gemakkelijk wandelen zonder het verkeer te hinderen. Als je dan afspreekt om daarna in het sporthotel of in hotel drosson op elkaar te wachten bij een kop warme chocola is de dag perfekt. Wel opletten dat je bij ons, om met de auto terug uit het dorp te kunnen komen, winterbanden nodig hebt, net omdat het in een dal ligt en je dus naar alle kanten een berg zult opmoeten rijden. Veel plezier. Hubert

Geplaatst in Snow Mailing.

3 reacties

 1. Hallo Hubert,
  Weywertz kan een afgebakende wandelpiste aanbieden van zo’n 2,5 km ( nieuw sedert vorig jaar ). Die piste is zeer goed begaanbaar, ook voor ouders die nog een slee met zich moeten meeslepen, en kruist een paar maal de loipen.
  Gewoon in Weywertz richting “Skiclub zum Himmelchen” volgen en vanaf de skihut is alles aangeduid!
  PS: we rijden regelmatig met de skibobs over de wandelweg, zodat deze goed begaanbaar blijft.
  Groet
  Walter

 2. Goede Avond, Hubert
  Gegroet Ilse, en alle lezers
  Vandaag, zaterdag de stapschoenen aangedaan ,en om 0900 uur vertrokken vanuit Antwerpen. Gezien we niet graag in de files staan (wie wel ?) liever enkele kilometers omgereden via uitrit 38 Eupen via Monschau en Elsenborn naar Wirtzfeld waar we tijdens de rit genoten van de prachtige besneewde bossen in de oostkantons rond 11.30 uur ariveerden in Wirtzfeld. En sneeuw ja die was er in overvloed. Na de rit van zo om en bij de 190 kilometer kan er altijd wel een versnapering in en dus de plaatselijke horeca (Hotel Drosson) de pfenning nu ja de eurocent gegund. We dragen geen insignes en het eerste wat de waard zei bij het openen van de gelagzaal “Goedenmorgen ” Hadden we een reukje Vlaanderen bij, of gaan alleen vlamingen op café ? Kan zijn want alle gasten in de pergola spraken nederlands. Gasten vroegen aan de waard vanwaar die webcam beelden kwamen, waarna de waard je naam en een korte aanwijzing gaf (die volgens mij niet 100 % klopte) In ieder geval zo zie ja maar Hubert dat je dagdagelijkse blogjes opgevolgd worden.
  Na 2 pinten ( een klein (20 cl) is ieper de pitse klein, en wat ze een grote pint (40 cl) noemen is nu ook niet zoooooo groot ) en een dagschotel op pad. Wij zijn recht over het hotel richting Butchenbach gewandeld, het kruis rechts latend en zo verder tot aan de brug van het meer. Daar voor de brug rechts ingeslagen om zo rond het meer te wandelen. De rondgang van 10 kilometer hebben we niet volledig gemaakt. Het is een makkelijke wandeling met nauwelijks hoogteverschil. Jong of oud het loont de moeite. Spijtig dat de zon niet door de wolken brandde. Wandelaars en langlaufers , weinig. Dus je wordt als wandelaar niet naar “aparte” paden verwezen.
  Waar je in Vlaanderen gaat komt men hoogspanningslijnen tegen. Brrrr. Gaan ze nu de Ardennen volplanten met oranje gestreepte wentelwieken????
  De stilte op het bankske aan het kruis op de weg naar Butchenbach is wat wij graag opzoeken. Tip voor de bezoekers, en zoals Hubert dit ook in één van zijn inlichtingen beschrijft : de weg van Butchenbach naar Wirtzfeld is niet aan te raden voor voertuigen zonder winter uitrusting. Enkele lokale ????? wagens komen er door gegierd……………………opgepast met kinderen . En ik die dacht dat er alleen bij ons snelheidsduivels rondgierden.
  Had jullie nog graag enkele foto’s van vandaag verstuurd.
  Hoe kan dit Hubert ???
  Groeten
  Jos en Suzy Hermans-De Ren
  B 2640 MORTSEL

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.