Reisverslag Jos Hermans

Een uitgebreide comment gisteren van Jos Hermans hebben we vandaag als reisverslag met foto’s opgenomen, in onze afdeling Reisverslagen.

Vandaag, zaterdag de stapschoenen aangedaan , en om 0900 uur vertrokken vanuit Antwerpen. Gezien we niet graag in de files staan (wie wel ?) liever enkele kilometers omgereden via uitrit 38 Eupen via Monschau en Elsenborn naar Wirtzfeld waar we tijdens de rit genoten van de prachtige besneewde bossen in de oostkantons rond 11.30 uur ariveerden in Wirtzfeld.

En sneeuw ja die was er in overvloed. Na de rit van zo om en bij de 190 kilometer kan er altijd wel een versnapering in en dus de plaatselijke horeca (Hotel Drosson) de pfenning nu ja de eurocent gegund. We dragen geen insignes en het eerste wat de waard zei bij het openen van de gelagzaal “Goedenmorgen ”

Hadden we een reukje Vlaanderen bij, of gaan alleen vlamingen op café ? Kan zijn want alle gasten in de pergola spraken nederlands. Gasten vroegen aan de waard vanwaar die webcam beelden kwamen, waarna de waard je naam en een korte aanwijzing gaf (die volgens mij niet 100 % klopte) In ieder geval zo zie ja maar Hubert dat je dagdagelijkse blogjes opgevolgd worden.

Na 2 pinten ( een klein (20 cl) is ieper de pitse klein, en wat ze een grote pint (40 cl) noemen is nu ook niet zoooooo groot ) en een dagschotel op pad. Wij zijn recht over het hotel richting Butchenbach gewandeld, het kruis rechts latend en zo verder tot aan de brug van het meer.

Daar voor de brug rechts ingeslagen om zo rond het meer te wandelen. De rondgang van 10 kilometer hebben we niet volledig gemaakt. Het is een makkelijke wandeling met nauwelijks hoogteverschil. Jong of oud het loont de moeite. Spijtig dat de zon niet door de wolken brandde. Wandelaars en langlaufers , weinig. Dus je wordt als wandelaar niet naar “aparte” paden verwezen.

Waar je in Vlaanderen gaat komt men hoogspanningslijnen tegen. Brrrr. Gaan ze nu de Ardennen volplanten met oranje gestreepte wentelwieken????

De stilte op het bankske aan het kruis op de weg naar Butchenbach is wat wij graag opzoeken. Tip voor de bezoekers, en zoals Hubert dit ook in één van zijn inlichtingen beschrijft : de weg van Butchenbach naar Wirtzfeld is niet aan te raden voor voertuigen zonder winter uitrusting.

Enkele lokale ????? wagens komen er door gegierd…opgepast met kinderen . En ik die dacht dat er alleen bij ons snelheidsduivels rondgierden.

Groeten
Jos en Suzy Hermans-De Ren
B 2640 MORTSEL

Meer foto’s staan in ons Foto Album: Wirtzfeld Gallery > Reisverslagen > Jos+Suzy Hermans

Geplaatst in Reisverslagen Lezers, Snow Mailing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.