Ongelukken!!

Ik ben net naar de bank geweest in Büllingen, en de fotootjes hier beneden geven duidelijk aan wat het betekent als er op een nat wegdek bij temperaturen rond het vriespunt verse sneeuw valt…


Ongeluk in Büllingen: auto tegen bakkerswagen, de broodjes liggen op de grond


Slippartij in Wirtzfeld


Voorzichtig met de tegenliggers


Beter aan de kant gaan met zomerbanden

Geplaatst in Snow Mailing.

2 reacties

  1. Goedemorgen…. Kijk iedere dag even op Uw site….woon in Hummelo (Gelderland), maar ben opgeroeid in de Ardennen. Mijn vader (83) heeft daar altijd gejaagd, heeft nu een caravan in Manderfeld (mijn jongste broer ook). Andere broer in St. Vith. We komen regelmatig in Ovifat en maken dan het rondje langs de “oude” jachthuisjes. Het “Ardennenvirus” is ook op onze kinderen overgegaan. Als ik nu die foto’s zie, krijg ik gewoon weer heimwee. We hebben daar wat afgeglibberd en moesten gewoon hele stukken lopen, een keer op de Baraque Michel bijv., oude MG met voorruit opengedraaid vanwege de mist en de gladheid.
    We hebben nog de tocht langs de “Hill”gelopen van Baraque Michel naar Eupen.. Groetjes en een fijn weekend. Miriam

  2. Goede morgen, Hubert! Betreffende die zomerbanden: zeer pertinente opmerking. Wintertoerisme kan zeer mooi zijn, maar sommige mensen kennen blijkbaar de gevaren ervan op de wegen niet. Wat me echter nog meer stoort is de onverantwoorde houding van sommige transportbedrijven: niet alleen vrachtwagens worden bij dit weer met slechte banden de weg op gestuurd, maar zelfs reisagentschappen sturen hun bussen, met 50 en meer passagiers aan boord, bovendien meestal kinderen, op “kletskoppen” naar de langlaufgebieden. Nochtans rijden de meesten met grote affiches rond om reclame te maken voor dit soort uitstapjes maar… zitten wel hopeloos vast op een parking waar 2 cm verse sneeuw op ligt! Het loont werkelijk de moeite om eens langs zo’n rij geparkeerde bussen te lopen en de kwaliteit van hun banden eens nader te bekijken: ik vind dit ronduit crimineel!

    Ik heb je reaktie direkt doorgestuurd naar de dienst voor toerisme, die moeten daar maar eens achter heen gaan! Bedankt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.