Woensdag, 1 Maart 2006

Temperatuur: – 5 ° C. Vrij veel wind. Sneeuwhoogte van 25 tot 40 cm. Plaatselijk sneeuw waaien tot 50-60 cm hoog; Situatie op de wegen: ’s morgens bijzonder moeilijk, in de loop van de ochtend geleidelijk beter. Luister naar de radio voor de wegen toestand!

Volgens de VVV zijn vanaf vandaag, Woensdag, de volgende pistes in de Oostkantons geopend:

LANGLAUF

Eupen, Baraque Michel, Baugnez, Butgenbach, Botrange (Signal & Naturparkzentrum), Elsenborn, Hockai (Hôtel Bellevue, Les Linaigrettes, Etoile des Neiges), Lierneux, Losheimergraben, Manderfeld, Mont-Spinette, Mont-Rigi, Ovifat, Rocherath (Eifel-Ski-Zentrum), Sourbrodt, St.Vith-Rodt, Spa, Stavelot, Wirtzfeld, Weywertz, Xhoffraix

SNEEUW SCHOEN WANDELINGEN

Baugnez, Hockai (Les Linaigrettes & Etoile des Neiges), Manderfeld, Mont-Spinette

SLEDEN

Baugnez, Hockai (Les Linaigrettes & Etoile des Neiges), Lierneux, Malmedy (Ferme Libert), Manderfeld, Ovifat, Spa, Trois-Ponts
Nidrum (alleen woensdagnamiddag en in het weekend)

SNEEUWSCOOTER

Baugnez

ALPINSKI

Nidrum (alleen woensdagnamiddag en in het weekend)
La Gleize, Lierneux, Ovifat, Spa, Trois-Ponts
Trois-Ponts: Nachtskiën gedurende de hele week tot 22.00 uur

En pas vanaf morgen of overmorgen gaan de volgende pisten ook open:

Vanaf 2. Maart LANGLAUF: Faymonville, Rocherath (Zum Kornhof)
Vanaf 3. Maart LANGLAUF/ALPIN/SLEDEN: Ster (Neige Conception)

Het belooft dus inderdaad een super weekend (het laatste voor dit winter seizoen?) voor sneeuw- en ski-pret te worden, en dat precies tijdens de krokusvakantie.


Snel even een hotelletje of kamers bestellen kan nog altijd!

Niet vergeten dat er sedert vorige zomer ook in Bütgenbach een “Haus des Gastes” geopend is, waar het personeel de toeristen graag ten dienste staat ( inclusief internet toegang ). Het ontvangstlokaal is ondergebracht in de gebouwen van de vroegere lagere school, aan het marktplein en wordt gerund door het “Dachverband für Tourismus” van de gemeente Bütgenbach: daar wordt u praktisch dezelfde service geboden als in Malmedy. Het is tijdens de krokus vakantie elke dag geopend.
Tel Nr +32 (0)80 44 63 58

Tourist-Info: D.T.O. +32 (0)80/22 76 64
Het bureau van de Dienst voor Toerisme van de Oostkantons staat ter beschikking voor alle toeristische informatie (ook voor hotel- en vakantiehuisreserveringen) op werkdagen van 8.30 tot 18 uur.

Huis van Toerisme: +32 (0)80/33 02 50
Het Huis van Toerisme van de Oostkantons in het centrum van Malmedy staat u eveneens tijdens het weekend en van woensdag tot vrijdag van 10 tot 18.00 uur ter beschikking.

Gebruik de telefoonnummers hier boven van de centrale reserverings diensten. En meer adressen via de links op onze webpagina.

Geplaatst in Snow Mailing.

Eén reactie

  1. Goede Morgen Hubert, Hedenmorgen rond 05u30 bij matige sneeuwval ongeveer 5 cm kleefsneeuw ten zuiden van Antwerpen bij een temperatuur die flirt met het dooipunt. Zoals gewoonlijk zijn de strooidiensten verstrooid geweest. De N1 op grondgebied Berchem en Morstel is slechts op 1 rijvak berijdbaar. Gestrooid ??????? Meer naar het Noorden, haven , is de dooi reeds ingetreden en ligt er ongeveer 2 cm natte sneeuw. Hier in de Waaslandhaven (Linker Oever-Beveren-Kallo) ook 2 cm die nu snel zal wegsmelten. Stuur je nog enkle foto’s van hedenmorgen. Groeten Jos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.