Update 09.00 uur

Stralende zonneschijn, diep blauwe lucht, een wit sneeuwlandschap… Wirtzfeld ligt er op het ogenblik prachtig bij.

En alle ski centers zijn geopend. Zie de link bij onze toeristische informatie voor de toestand op de ski pisten. Overigens, er staan ongeveer 12.000 paar ski’s ter beschikking op de ski centra in de Oostkantons: als die 2 keer per dag allemaal verhuurd worden kunnen er in totaal 25.000 skiërs bediend worden. Plus dan nog al de mensen die hun eigen ski’s meebrengen. Daarom echt wel belangrijk om de rustigere ski pistes zoals die van Elsenborn, Bütgenbach, Wirtzfeld, Rocherath, Manderfeld en Weywertz op te zoeken.

Tip: als je naar deze ski centra wilt rijden, dan is ’t het beste om niet via Verviers of Eupen richting Baraque Michel, maar de autoweg van Battice richting St. Vith te nemen, en dan via afrit 11 Malmedy richting Waimes, Butgenbach, Elsenborn en Wirtzfeld, Rocherath en Bullingen rijden, dan vermijd je de drukte op de enige toegangsweg via Baraque Michel naar de Oostkantons en kom je dus zogezegd achterom naar de rustigere gebieden rijden. Als je in Bütgenbach naar Wirtzfeld wilt rijden, doe dit dan via Büllingen en niet door het bos langs het meer, die weg is meestal erg glad en niet geschikt voor zomerbanden!

Ook nog een tip als je met de lijnbus naar de ski centra wilt gaan: vanaf het treinstation Verviers, eindhalte Rocherath. Die bus komt langs alle ski pistes in de Hoge Venen, en het is interessanter wat verder door te rijden: op de terugweg vind je veel gemakkelijker plaats in de bus omdat je eerder instapt, want Rocherath is de laatste halte. Hoe eerder je uitstapt op de heenweg, hoe voller de bus zal zijn op de terugweg.

Geplaatst in Snow Mailing.

3 reacties

  1. Goede Morgen Hubert, Prachtig, geef je 5 sterren (geen cognac, want dat is nog niet goed voor je buik) voor de “kleine” mannen met de slede. Overigens een Elexir(reke)’d Anvers verlicht de krampen en verdrijft heersende winden. Ook hier in het Antwerpse volle zon bij een temperatuur net onder de 0 °C, en met een sterke westelijke wind. Hopelijk morgen ook zulk een weer want dan komen we een frisse neus halen in Wirtzfeld en omgeving.
    Hoe is het gesteld met de binnenbanen St-Vith-Elsenborn-Wirtzfeld ? Groeten Jos

    De hoofdwegen zijn kompleet geruimd, de binnenbanen zijn zoals gewoonlijk met een vaste sneeuwlaag bedekt waarop het goed rijden is met sneeuwbanden… Hellingen zonder sneeuwbanden zullen moeilijk te berijden zijn, maar zoals het weer nu is (voorlopig geen nieuwe sneeuw op komst) zal er op die vastgereden sneeuw gravel of split gestrooid worden waardoor het nog gemakkelijker wordt.

  2. Morgen wss weer veel sneeuw op komst voor de Ardennen, zo’n 10-20cm zou er gemakkelijk moeten vallen uit een actieve, ontwikkelende storing die zich nu boven Frankrijk bevinddt. Groet Bas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.