Update 16.45 uur

De hele namiddag waren er bredere opklaringen met zonnige perioden, afgewisseld door wat meer bewolking waaruit dan ook een beetje sneeuw viel. De temperaturen bleven de hele namiddag ook nog onder het vriespunt.

Wat de vooruitzichten zijn: Karel schreef daarnet:

Dag Hubert, Zoals je kan horen overal zal het vanaf vannacht onafgebroken (zwaar) sneeuwen in de Ardennen. Onmogelijk om te zeggen hoeveel sneeuw er valt. Maar de meeste modellen geven toch 10 à 20 cm van vannacht tot morgennacht. Voldoende om het verkeer weer in de knoop te leggen. Alles goed opvolgen wat de koers van die depressie zal zijn de komende uren. Zeer interesant weer want de sneeuw blijft nog dagenlang liggen. Maart kan geschiedenis gaan schrijven…
Karel

Brigitte is daarnet heen en weer naar Eupen geweest met de auto en maakte volgende vaststellingen: alle wegen zijn kompleet vrij en zelfs droog, behalve dan de binnenwegen. In Wirtzfeld is het wegdek nu inderdaad zo dat men er erg goed op kan rijden. Veel drukte aan de ski centra langs de hoofdweg bij Botrange, Baraque Michel en Mont Rigi.

In Wirtzfeld zelf heb ik slechts enkele auto’s van toeristen kunnen ontdekken… steeds hetzelfde liedje… veel mensen blijven bij de eerste ski centra plakken, terwijl in onze streek het toch zoveel rustiger/mooier is en daardoor ook veel fijner om te skiën.

Geplaatst in Snow Mailing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.