Vrijdag, 3 Maart 2006

Zwaar bewolkt, – 5 ° C, in de dalen lichte mist, op het ogenblik nog geen nieuwe sneeuw.
De vooruitzichten zijn dat er in de loop van deze ochtend opnieuw sneeuw gaat komen, en plaatselijk zelfs heel veel nieuwe sneeuw, bovenop de 30 tot 40 cm (plaatselijk zelfs 55 cm) die er nu al liggen.

Liesbreuk operatie: Deze ochtend worden mijn hechtingen uit mijn buik verwijderd… Hopelijk houdt dan het jeuken op.

Overigens, we hebben een nieuwe link in ons menu toegevoegd waar nu al enkele versneld afgespeelde webcam videos van de laatste dagen staan. Vooral de video van gisteren is echt spectaculair, met de vele opklaringen en voorbijtrekkende wolkenformaties.

Ook heeft Jochen een link geïnstalleerd waar onze “pers mededelingen” worden gepubliceerd. Het eerste persbulletin handelt over één jaar Wirtzfeld.be website in het nieuwe design en statistieken over de afgelopen meteorologische winter.

Update 11.45 uur
Het is ondertussen in Wirtzfeld beginnen te sneeuwen. Voorlopig slechts heel fijne motsneeuw, de grote hoeveelheden die vanuit Frankrijk “beloofd” zijn bevinden zich nog ten zuiden van ons.

Geplaatst in Snow Mailing.

4 reacties

 1. Veel succes met het verwijderen van de hechtingen!! Hopelijk valt er tegen morgen toch nog wat verse sneeuw zodat de kinderen zich echt kunnen uitleven, want hier in Waregem is het maar triestig wat de sneeuw betreft!! (Helemaal niks!!) Morgen komen we zeker naar de oostkantons. Is er daar in Wirtzfeld ook een langlaufverhuur?? Als het daar kalmer is vind ik dat een superalternatief voor het drukke Mont-rigi waar we anders steeds naartoe trekken.

  Ja, Ook in Wirtzfeld is er ski verhuur

 2. Dag Hubert, Een vraagje voor de vogelliefhebbers onder ons. Ik zie op de webcamvideo’s regelmatig vogels neerstrijken op de weidepalen? Wie kan me vertellen over welke soort het gaat? Roel

 3. Is het aangeraden om op voorhand de langlauflatten te bestellen en zo ja heeft u meer gegevens (adres en of telefoon) over deze personen? Heeft u ook meer info over de langlaufpistes in Wirtzfeld (lengte, voorgetrokken enz) En inderdaad ook in Geel is het triestig gesteld met de voorspelde sneeuwval die er maar niet komt.
  Alle telefoonnummers van de ski centra vind je in de links in het menu hier rechts bij # Nuttige Telefoon-Nummers * Informatie voor Langlaufer * Ski-Centers en bij de touristische links naar de VVV website
  Skis reserveren: Met het top weekend worden er meestal geen reservaties aangenomen. Het risiko voor de ski centra is te groot dat er ski’s ligen die besteld zijn en niet afgehaald worden… Kan ik ook best begrijpen.

 4. Dag Hubert, Met veel belangstelling bezoeken wij sinds enkele maanden jouw blog. Wij hebben namelijk bouwgrond gekocht in het mooie Hünningen (bij Büllingen), en komen via jouw berichten en foto’s steeds heel dichtbij ons tweede thuis. Althans, dat zal het worden als ons huis er eenmaal staat. Voorlopig ligt dat nog op de tekentafel, en moeten we veel geduld hebben! We hopen natuurlijk dat je ook eens op je wandelingen een foto maakt van “ons” dorp. Intussen blijven we natuurlijk ook volgen hoe het in het naburige Wirtzfeld gaat!
  Veel gezondheid toegewenst en succes met de site. Gerard, Bartha, Pim en Vera Huijberts uit Harderwijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.