Reisverslag 3 Maart 2006

Reisverslag van Jos en Suzy

Hallo Hubert
Vanmorgen 09:00 alles onder controle, de warme jassen en de laarzen en wijzelf in de wagen en oeps richting de Oostkantons. De sneeuw die er nu lag die wilden we niet missen en daar hadden we zelfs een dag vakantie voor over. Alle wegen pico bello bereidbaar en zoals de vorige keer over Eupen, Monschau, Kaltenherberg en Elsenborn naar Wirtzfeld.

Het valt telkens op dat eens de weg ingeslagen richting Monschau de “touristen” volledig weg vallen. Spijtig want de banen liggen mooi vrij (wel wat winterschade), het is rustig rijden en het uitzicht is prachtig.

De “hopen” sneeuw die voorspeld werden die zijn misschien gelukkig maar aan de Hoge Venen voorbijgegaan. Niettemin mochten we toch genieten van “verse” sneeuw die de schaarse wandelaars en de iets meer langlaufer een winters tintje gaven.


Maar eerst na de lange rit de kelen smeren en de inwendige mens versterken. Weer van een hartelijk welkom, een goede dienst, en een goede dagschotel genoten in hotel Drosson.

Onderwijl was het goed beginnen sneeuwen en vatten we onze wandeling richting Meer van Butgenbach aan. We hadden eerst gedacht nu eens langs de zuidelijke oever te wandelen, doch daar leken de langlaufer meer aktief, dus die gaven we liever vrij spoor. Zouden we dan via de spoorwegberm gaan ?

Neen, de sneeuw lag dik en ook de langlaufer namen dit pad. Dus de noordelijke route onder de “kathedralen” van dennenbomen altijd maar rechts aanhouden om zo uiteindelijk terug op de weg naar Wirtzfeld uit te komen. Misschien geen lange wandeling voor de gevorderden, doch de sneeuw die er reeds lag ( 20/30 cm ), de sneeuw die uit de bomen en uit de hemel viel maakten het toch wat zwaarder dan een zomeruitstap.

Dat men niet overmoedig de plaatselijke (ongruimde wegen) kan trotseren mochten 2 Nederlandse wagens ondervinden welke de weg naar Bütgenbach hadden aangevat zonder winterbanden. Doch zij waren voorbereid, en hadden sneeuwkettingen bij, die zij moedig aanbrachten. Les voor zij die nog wensen te vertrekken. Wens je toch via niet geruimde binnenwegen te touren, neem sneeuwkettingen mee, leg ze op voorhand aan, zodat dit niet op een helling dient te gebeuren.
Na de voor ons flinke wandeling en bij terugkomst in Wirtzfeld, daar is de zon (de lente ??) Hoorden we op de terugweg dat de Pr. Luxemburg kreunde onder de sneeuw.

In ieder geval wij genoten van ons (kort) verblijf in en om Wirtzfeld. Houd je net zoals wij niet van die drukte, en wens je te wandelen of te langlaufen in de Oost Kantons, verken dan Wirtzfeld en Elsenborn.
We kunnen jullie dit aanraden.
Hubert, misschien tot een volgende maal

Jos en Suzy

Geplaatst in Reisverslagen Lezers, Snow Mailing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.