Zaterdag, 11 Maart 2006

Op het ogenblik droog bij een temperatuur van -1 ° C. Gisterenavond en afgelopen nacht is er ca 10 cm nieuwe sneeuw in Wirtzfeld gevallen. Deze ochtend kunnen de binnenwegen plaatselijk nog zeer glad zijn.

Er komt plaatselijk nevel opzetten.

Ook in de loop van vandaag vallen nog enkele heftige sneeuwbuien.
Zondag zouden er brede zonnige opklaringen komen bij negatieve temperaturen.

Enkele Ski Pistes zijn vandaag weer geopend!! Kijk via onze link bij Touristische Informatie: Ski Pistes (toestand) in het menu hier rechts.

Geplaatst in Snow Mailing.

5 reacties

 1. Hier in Eksel(Limburg) is het grijs met lichte regen.
  Het zal hier in de loop van de namiddag kouder worden met temperaturen rond 1 graad. Nu is het nog warm met gemiddeld 3 graden en het regent

  groeten
  rob

 2. Hier in Aalst, Oost-Vlaanderen, is het 2°C en sneeuwt het redelijk hard. Blijft niet liggen maar toch een mooi beeld zo in maart.
  Leuk voor de horeca en skicentra dat het sneeuwt. Ik wou ook nog eens afzakken naar de Hoge Venen maar de winterbanden zijn er al vanonder gehaald.

 3. Hoi,
  verleden weekend zijn we naar de oostkantons getrokken om er een dagje gaan te langlaufen. echt zalig was het er.
  nu we gelezen hebben dat er 10 cm verse sneeuw ligt en er enkele pistes open zijn zouden we misschien nog wel eens een keertje gaan, wie weet de laatste keer dit jaar…
  Hopelijk van niet maar in belgie weet je nooit he.
  Graag had ik geweten welke piste we het beste zouden nemen en welke er met zekerheid geopend zijn…
  Hopelijk krijgen we een antwoordje terug.
  Vriendelijk Groetjes

  Alleen de hoogstgelegen pistes zijn geopend, dus ofwel die van Baraque Michel (niet baraque friture…), ofwel die van de streek rondom wirtzfeld: elsenborn, butgenbach, weywertz.

 4. Op dit ogenblik is het 1.3° in Kuringen bij Hasselt.
  Er valt lichte sneeuw
  De voorbije nacht is er 5 mm neerslag gevallen.

 5. Hallo Hubert,
  Is het mogelijk om via één van de pistes in Wirtzfeld een verbinding te maken naar een piste in Elsenborn? En is dat aangeduid, of moet je dan de streek al goed kennen?

  tussen Elsenborn en Wirtzfeld ligt slechts 2 km afstand. De piste van Elsenbvorn loopt langs de windmolens, en die zie je dus al van verre staan. Hoe precies de pistes in Wirtzfeld verlopen weet ik niet, (schaamrode kaken), maar misschien zijn er andere lezers die je verder helpen, ik meen me te herrinneren dat er iemand eens over geschreven heeft…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.