Update 13.45 uur

Bijna de hele ochtend heeft het gesneeuwd, maar omdat de temperatuur lichtjes boven nul uitkwam, smolt die sneeuw ook weer een beetje weg.

Ondertussen echter is de temperatuur gevallen, ligt nu al bij – 2° C en het sneeuwt nog. Vanaf nu smelt de sneeuw niet meer weg, en de sneeuwploegen zijn ijverig onderweg om ook in Wirtzfeld de wegen mooi schoon te houden.

Temperatuur valt verder: om 17.45 uur: – 5° C.

De weerman noemt het een nieuwe winterprik; ik persoonlijk denk dat morgen, Zondag 12 Maart 2006, de laatste gelegenheid zal zijn om dit seizoen nog op de latten te staan. En erg belangrijk: het zal morgen meestal mooi weer zijn (na een ijskoude nacht van – 11° C voor onze streek met schitterende sterrenhemel.)

Prachtig wit besneeuwde bomen, struiken en velden nodigen uit om de Oostkantons te komen genieten, als wandelaar of als langlaufer. Ook Zondagnacht wordt het opnieuw bitterkoud. Na vanavond is er bovendien niet meer met nieuwe neerslag te rekenen tot woensdag of donderdag. Betekent dus dat de wegen er vrij goed bij zullen liggen.

Volksloop in Elsenborn gaat door!!

Op Zondag 12 maart wordt in Elsenborn een Volksloop georganiseerd. Iedereen kan meedoen, de start wordt gegeven om 11 u , deelname kost 4 euro, voorinschrijving per E-Mail kan nog via [email protected] (Mails binnen tot vanavond 20 uur).

Iedereen alvast veel plezier wenst

Hubert

Geplaatst in Snow Mailing.

3 reacties

  1. Misschien komen wij ook naar de Oostkanton het ligt eraan of er veel nieuwe sneeuw bijvalt. Hier is het zwaarbewolkt met lichte sneeuw. Hier is 0.6 graden
    groetjes
    rob

  2. Hier in Aalst (O-VL) heeft het net ook gesneeuwd en blijft mooi liggen, ligt nog geen 1cm maar toch licht gepoederd 🙂
    En het vriest intussen ook reeds.
    Ow, het begint net terug te sneeuwen. Onze weermannen zaten er toch een klein beetje naast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.