Zondag, 12 Maart 2006


Zoek de mus…

Update om 09.00 uur: op het ogenblik -9 ° C, 18 tot 25 cm verse sneeuw, en een stralende zon bij een bijna blauwe hemel. De sneeuw glinstert, het wordt een prachtige dag! Voor vandaag wordt er geen nieuwe sneeuwval verwacht, het blijft de komende dagen rustig weer met temperaturen (bij ons) ook overdag onder nul. En er zijn veel ski pistes opnieuw geopend. (Zie de link in het menu hier rechts).


Onze trap naar de voordeur: dichtgesneeuwd…

Update om 02.00 uur ’s morgens… minus 9° C. Ik heb daarnet de thriller “Mother’s Boy’s” op “één” gekeken. Erg spannend. Het sneeuwt nog altijd. Ondertussen ligt er al zo’n 20 cm verse sneeuw in Wirtzfeld. Verse sneeuw, sinds Vrijdagavond….

De wegen zullen vanochtend plaatselijk erg glad kunnen zijn, alhoewel de ruimdiensten nog altijd af en aan rijden.

Geplaatst in Snow Mailing.

6 reacties

 1. zet eens foto’s op de update. Hier in Eksel(Limburg) is het helder. -7 graden en een sneeuwlaagje van een 2tal cm.
  Groetjes
  Rob

  Rob, je zult nog even moeten wachten: ik kom net uit bed nadat het gisterenvavond laat geworden is voor de TV, ik ben nog in badjas, en ga zeker niet naar buiten voordat ik mijn eerste koffie heb en aangekleed ben. Ben immers nog herstellende na mijn operatie… Zie onze live webcam die zicht geeft over het dal van Wirtzfeld…

 2. Damn Hubert,

  Je hebt echt wel veel geluk daar in Wirtzfeld hoor. Wij zitten hier ieder jaar te wachten op ook maar een paar centimeter sneeuw, en jij krijgt daar ieder jaar opnieuw mooie hoeveelheden en dat een paar keer per jaar, en net als het dan blijkt gedaan te zijn sneeuwt het toch nog even opnieuw midden maart en hup direct weer 20-30 cm, echt verwend ben je! 🙂

  Nu goed, ik weet wat me te doen staat als ik sneeuwzeker wil zijn in de winter!

 3. Op het kmi stond dat er om 10 uur sneeuwbuien vielen in Elsenborn Klopt dat. Hier is het sneeuwlaagje bijna weg. Het vriest -2 graden.
  Groetjes
  Rob

  Sneeuwbuien is overdreven… er valt af en toe een verdwaald sneeuwvlokje, waarvan men eigenlijk niet weet of ze van boven komen of van de bomen… er komen pas nu een beetje meer wolken op zetten…

 4. Vandaag mensen in de skihut gehad die naar Weywertz zijn gekomen via Botrange en zeiden dat het om ongeveer 10.00h hard aan’t sneeuwen was terwijl het bij ons volle zon was

 5. Hallo iedereen ! Inderdaad, wij (bewoners van het vlakke land) worden eigenlijk nog eens verwend met dit laat winteroffensief, tenminste de wintersporters en sneeuwliefhebbers onder ons…! Hier aan zee vriest het momenteel 3°C en wellicht komen we deze nacht hier uit bij -5 of -6°C… Niet slecht eigenlijk ! In Elsenborn reeds -12°C !! BRRRRRR !! Het KMI heeft -13°C voorzien, maar reken maar op minstens -15°C. Records voor deze tweede maandhelft van maart zullen ongetwijfeld her en der sneuvelen…! Wat is het leven toch mooi ! Woensdag a.s. kan ik nog eens een laat langlauftochtje ondernemen…!

  Op het ogenblik (00.10 uur) al – 15° C in Wirtzfeld…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.