Landlucht in Wirtzfeld…

Met de aanhoudende vorst, sneeuw en het droge weer komen de boeren langzamerhand in de problemen: ze weten niet meer waar naar toe met de mest, nu hun beerputten vol zitten. Een van de boeren in Wirtzfeld heeft vandaag zijn (koeien)mest op een van de oostelijk weilanden van Wirtzfeld verspreid. En dat ruiken we dus, vooral nu de wind net uit het oosten komt….

Geplaatst in Snow Mailing.

4 reacties

 1. Mijn gedacht hebben d’r al meer al langer een probleem. Wij merkten dit al enkele keren op tijdens onze wandelingen. Vb op 31/12, een zaterdag nog wel…Ik geloof nooit dat ze dat in Vlaanderen moeten proberen! Het is een schrale troost maar hou in gedachten dat dat geurtje gezonder is dan wat wij hier alle dagen moeten inademen. Groetjes uit een zonnig Stabroek

 2. De boeren hebben hier hoofdzakelijk twee problemen, waarmee hun vlaamse collega’s weinig of geen rekening moeten houden: er mag geen mest uitgevoerd worden één als er sneeuw ligt en twéé als de ondergrond bevroren is. Maar zoals Hubert reeds heeft laten verstaan, zijn er verschillende veetelers die, door de lange winter, met een serieus probleem zitten!
  Maar nog liever dat ze het iets te vroeg op de velden dumpen dan het rechtstreeks – “bei Nacht und Nebel” – in de Warche of het meer van Bütgenbach laten lopen! ( wat reeds meer dan eens gebeurd is )
  Groetjes
  P.S. Wat een gespreksthema vandaag – is eens iets anders dan kale autobanden

 3. Niet alleen de boeren. Ook de bouwbedrijven. Boetes dreigen omdat sommige huizen ed. niet op tijd afgewerkt zijn. De vorstperiode duurt reeds dubbel zo lang als normaal. Zolang het vriest kan er geen beton worden gegoten.
  En het einde is niet inzicht, het zou deze week zelfs wat kunnen sneeuwen snachts of in de morgen, zelfs in Vlaanderen aangezien de nachtvorst blijft.
  Zolang de zon schijnt, zie ik er geen kwaad in 🙂

 4. Nog een late reactie, ik ben net van mijn werk gekomen en ’t was om 22u15 bij ons +1 C°.
  Deze morgen als ik opstond om half negen was ’t bij ons + 1,9 C°, dus denk ik niet dat het echt in de Kempen veel gevroren had.
  Mijn auto was in ieder geval niet bevroren om 6.20 uur toen ik effe wakker was.
  Morgenavond rijden we weer naar Atzerath, de sneeuw zal wel gesmolten zijn schat ik, spijtig (voor ons !!!) Maar de boeren en de bouwvakkers zullen er idd anders over denken en zou het goed zijn als ’t beter wordt.
  En … kijk eens naar de snowupdates van vorig jaar … was er toen dan geen probleem ???
  Afin, iedereen zal blij zijn als de lente te voorschijn komt … ik zou zeggen laat ons allen aan de zon denken … mss helpt dat wel …
  heel veel zonnige groetjes aan iedereen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.