Reisverslag Robert

Langlaufen in de prachtige Oostkantons, reisverslag van Robert Carbone

Zondag 5 maart 2006

Zondagmorgen vanuit Genk vertrokken tijdens een hevige sneeuwbui. Dat was al een goed voorteken dat er voldoende sneeuw zou liggen! En ja hoor, we hadden bij aankomst op de besneeuwde hoogvlakten een eerste tussenstop gemaakt om een hapje te eten op de Mont Rigi.

Onderweg hadden we al prachtige landschappen gezien met zeer veel sneeuw. Daarna hebben we onze tocht voortgezet om te gaan langlaufen in Elsenborn. We hebben voor een tochtje van 5 km gekozen aangezien er sinds de middag steeds meer en hevige sneeuwbuien kwamen opzetten, met een koude wind tijdens de buien. Gelukkig was er af en toe een opklaring om onze wangen een beetje op te warmen!

Na het langlaufen dachten we een bezoekje te brengen aan het gezellig dorpje Wirtzfeld. Maar komende van Elsenborn lag de weg vol sneeuw en zijn we voor de sterke afdaling (10%) naar het centrum noodgedwongen teruggedraaid om dan even met veel moeite (lees: duwwerk) een helling terug omhoog te rijden..


Woensdag 15 maart 2006

Ongelofelijk maar waar we kunnen zelfs half maart gaan langlaufen ! Dat hadden we niet meer verwacht. Deze keer besloten we om naar Wirtzfeld te gaan langlaufen. De wegen waren helemaal droog en zonder sneeuw waardoor we makkelijk in het centrum van Wirtzfeld konden geraken.

Het was een stralende dag, met veel zon, geen wind en een licht negatieve temperatuur, ideaal om een tochtje van 7 km te maken. Een enorm ontspannende dag. Er was ook heel weinig volk op de piste. Daarna hebben we nog een mooie tocht met de wagen gemaakt om de mooi besneeuwde landschappen te bezichtigen. We reden via een prachtige bosweg langs het meer richting Bütgenbach. Daarna over Robertville naar Ofivat en zo op de terugweg even gestopt aan het weerstation op Mont Rigi om dan huiswaarts te rijden.

Groeten Robert uit Genk

Meer foto’s van Robert in het Foto Album Wirtzfeld Gallery > Reisverslagen > Robert Carbone

Geplaatst in Reisverslagen Lezers, Snow Mailing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.