Dinsdag, 21 Maart 2006

Temperatuur nu – 1° C. Er valt een beetje natte sneeuw en/of regen in Hoog België. Maar nog is de winter niet ten einde…

De lokale VVV meldt dat de langlaufcentra van Elsenborn en Losheimergraben vandaag nog geopend zijn. Maar de kwaliteit van de sneeuw gaat natuurlijk zienderogen achteruit.

Jochen heeft overigens een nieuwe “time-lapsed” video gemaakt van onze meetlat webcam met opnames van de laatste 13 dagen. Leuk om te zien hoe de sneeuw eerst smelt, dan weer stijgt, opnieuw smelt, weer stijgt en uiteindelijk definitief wegsmelt.

Webcam Meetlat Quicktime Video: HIER KLIKKEN

Vandaag moet ik nog maar eens naar een dokter vanwege mijn dubbele liesbreuk operatie, die ondertussen alweer een maand geleden is… Je kunt maar beter gezond zijn, want als je iets hebt, kan het soms erg lang duren voordat het weer beter gaat!

Geplaatst in Snow Mailing.

3 reacties

 1. Ik heb gisteren zelfs gehoord dat het dit weekend weer kouder wordt met in Vlaanderen temperaturen rond 4°C en voorjaarsbuien. Dus misschien zit er weer een pakje sneeuw aan te komen?
  Ik zou in ieder geval de sneeuwbanden en sneeuwschoppen nog niet opbergen! Groetjes uit Merelbeke waar de zon doorbreekt maar wel fris.

 2. Hubert, de ‘snelbeelden’ zijn spectaculair!! De sneeuw op de haag is ook leuk om zien. Is dat een stukje ‘privé-terrein’ van de kijkers? Jullie durven daar precies niet komen, zelfs geen kat of hond zien passeren?!?
  Aiaiai, da buikje. Voor jou zou het beter zijn als de zon zou schijnen. Het beste nog! Groeten Mies

  Dat gebied ligt aan ons terras, is dus inderdaad prive-terrein. Door de operatie kom ik op het ogenblik amper buiten, en honden of katten zijn maar zelden in onze tuin aan te treffen. Dat zou al net moeten lukken dat ze precies op het moment dat er een beeld gemaakt wordt door de webcam (elke paar minuten) net dan door het beeld lopen.

 3. Heel mooi om te zien hoe zondag de sneeuw is verder weg gesmolten.Het was trouwens een heel mooi terras weertje zondag, ik heb er een mooi kleurtje aan overgehouden.De trekvogels waren volop aan’t terugkomen en s’avonds een mooie zonsondergang(foto).Op naar de zomer.
  groeten Patrick

  Patrick, je prachtige foto’s heb ik pas woensdag in mijn spamfilter ontdekt, staan nu dus onder 22 Maart 2006. Bedankt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.