Zaterdag, 25 Maart 2006

Regen, zwaar bewolkt, en +6° C. De vooruitzichten voor de komende vier dagen is “tussen de buien nog meer regen…”.

Niet te vergelijken dus met het weer van precies een jaar geleden (zie de links hieronder naar “de week, een jaar geleden”). Pasen valt overigens dit jaar drie weken later als verleden jaar. In België valt dit keer de paasvakantie vòòr Pasen. (Hoe is dat eigenlijk in Nederland?)

Niet vergeten: vannacht is het einde van de wintertijd en wordt de klok om 2 uur doorgedraaid naar 3 uur. Deze nacht verliezen we dus effektief een uur.

Geplaatst in Snow Mailing.

Eén reactie

 1. Beste Hubert,
  Reeds maanden bezoek ik regelmatig jullie website en ben ik vooral geinteresseerd in het dagelijks verslag over het actuele weer. Je kan niet geloven ( of misschien juist wel) hoe je mij beroepshalve geholpen hebt. Ik ben freelance fotograaf en werk momenteel aan een fotoproject met als uiteindelijk doel een zo volledig mogelijk landschapsoverzicht te bekomen over ons landje. Uiteraard maken de Hoge Venen daar een belangrijk deel van uit. Vermits ik afhankelijk ben van de lichtomstandigheden en in het Leuvense woon zat ik, tot onlangs, steeds met dezelde vraag: Hoe zijn de weeromstandheden ter plekke? Ik had het al enkele keren meegemaakt… op goed geluk vertrekken en ter plaatse weliswaar massa’s sneeuw maar een betrokken lucht en dus geen enkele mooie opname. Zonde van de afstand en de tijd!
  Maar dat is nu reeds enkele maanden geen probleem meer. Deze winter prachtige foto’s genomen met als absolute topdag de 12de maart. Afgaande op wat je daags ervoor meegaf in de dagelijkse blog ben ik met alle vertrouwen vroeg in de ochtend vertrokken en heb ik de fotodag van mijn leven meegemaakt. Verse sneeuw,veel zon, weinig wind, en vooral een prachtige wolkenlucht! Met als kers op de taart in de late namiddag een enorme kolonie kraanvogels in volle vlucht. Kippenvelmoment!
  Hubert, Bedankt voor de waardevolle info.
  Vriendelijke groeten,
  Koen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.