Opa Mathieu naar het ziekenhuis…

Regelmatige lezers van onze website zullen zich herinneren dat Opa Mathieu Welsch, die in December 94 jaar geworden is, rond de Paasdagen voor zijn vele kleinkinderen en hun vriendjes zogenaamde kleppers maakt, die de jeugd in Wirtzfeld gebruikt om de rol van de kerkklokken over te nemen tussen Witte Donderdag en Pasen. We hebben verleden jaar daarover een bericht op onze website geplaatst toen de lokale TV op bezoek kwam op deze traditie te filmen, en wel op 24 Maart 2005: hier klikken

Een volledig foto-verslag over het klepperen en de TV opnamen staat nog altijd in ons fotoalbum onder Wirtzfeld Traditions: Eastern (kleppern)

Welnu, Opa “Bones” Mathieu moet deze namiddag naar het ziekenhuis. Opa heeft problemen met een ontsteking in zijn voet, en nadat de artsen alles geprobeerd hebben, moeten nu de grote middelen, spreek: operatie, ingezet worden. Op 94-jarige leeftijd is dat natuurlijk geen sinecure. Na de operatie die morgen gebeurt, zal hij nog enkele weken in het ziekenhuis moeten verblijven.


Opa Mathieu bij het maken van de kleppers voor Pasen

Daarom zou ik iedereen, die dat wil ondersteunen, willen vragen om Opa Mathieu een kaartje met beterschapswensen te willen toesturen. Opa zit natuurlijk niet op het internet, digitale wensen komen niet bij hem aan.

Stuur het kaartje dus per post aan zijn ziekenhuis adres met als tekst: “GUTE BESSERUNG”

Opa Mathieu Welsch
p/a Klinik St Josef, Kamer 102
Klosterstrasse 9
B-4780 Sankt Vith

Wat, denk je, zal hij trots zijn als hij van (voor hem) volslagen vreemden zoveel kaartjes krijgt in het ziekenhuis. Alvast bedankt aan iedereen die mee wil doen!

Geplaatst in Snow Mailing.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.