Kleine cursus Band Verwisselen…

Ik had gisteren bemerkt dat mijn auto, die al bijna 6 weken stil staat vanwege mijn operatie, een lege achterband had. Dus moest die vervangen worden. Omdat de winter nu sowieso ten einde loopt, dan maar gelijk alle vier de winterbanden laten verwisselen. Omdat ik dat nog niet zelf kan doen vanwege mijn herstel periode, heb ik ernaast gestaan en de bandenman op de vingers gekeken: navolgend volgt dus een kleine cursus band verwisselen:


Lekke band (1), 4 velgen/zomerbanden (2), auto opkrikken (3), wieldop eraf en bouten losmaken met momentsleutel. (4)


Opletten bij de montage: de wintervelgen hebben een extra gaatje (5) voor de stel-pin op de trommel (6), terwijl de zomervelgen een insparing (7) in de achterkant hebben. Hiermee kan het wiel op de juiste plaats gejusteerd worden. Vervolgens de wielbouten weer met de momentsleutel vastdraaien.

O ja, krik niet vergeten weg te halen…


Let ook op het verschil van profiel tussen de zomerbanden (l) en winterbanden (r) (9). In dit geval hebben de aluminium velgen hun eigen wielbouten, die niet op de andere velg passen. (10)

Geplaatst in Lente 2006.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.