Dinsdag, 4 April 2006

Temperatuur 0,5 ° C. En ja, het heeft deze ochtend een beetje gesneeuwd… En als ik dus zeg “een beetje”, dan was het inderdaad slechts een beetje. Niet eens een halve cm. Wat dus vrij normaal is in Hoog België voor deze tijd van het jaar. Ik heb al eens meegemaakt dat het begin Mei nog gesneeuwd heeft bij ons. Dat was op 8 Mei 1979, toen ik bezig was ons huis te bouwen… Dus voor begin April enkele sneeuwvlokjes zoals vandaag is eigenlijk niks uitzonderlijks.

We hebben gisteren overigens enkele belangrijke data kunnen noteren:

Jochen heeft gisteren zijn vlucht naar Australië geboekt. In 1993 was Jochen als uitwissel student een half jaar in Adelaide bij een familie ondergebracht, en sindsdien is hij al enkele keren daar op bezoek geweest. Nu in November trouwt zijn “gastbroer”, en Jochen wil natuurlijk aan het vrijgezellenfeestje en de trouwpartij deelnemen. Het is wel ver: 25 uur vliegen, dit keer via Singapore, en dat is dan nog de kortste vlucht die hij dit keer heeft kunnen boeken. Een eerdere keer heeft hij er zelfs 38 uur over gedaan… Omdat het zo ver is, zijn mijn vrouw en ikzelf nog nooit tot daar geraakt, maar Australië staat wel nog steeds op ons verlanglijstje… Wie weet komt het er voor ons ook nog eens van.

En begin September komt onze rechtzaak tegen een hacker uit Eupen opnieuw voor de Rechtbank, dit keer voor het Hof van Beroep te Luik. In eerste instantie had onze firma al gewonnen en was deze hacker veroordeeld in December 2003, maar de toen uitgesproken straf vonden we te licht, want hacking is geen kavaliers delikt. Dus hadden we tegen dat vonnis beroep aangetekend, en nu, bijna 3 jaar later, zal dus een andere rechtbank deze case opnieuw behandelen. Ambtelijke molens draaien langzaam in België…

Geplaatst in Lente 2006.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.