Dinsdag, 11 April 2006

Update Woensdag, 12 April
Het regent en is fris, +2° C.
Ben momenteel te druk met mijn werk om vandaag veel te kunnen schrijven op de Website. Wilde wel even melden dat Opa Mathieu Welsch vandaag, Woensdag, het ziekenhuis mag verlaten.

Temperatuur – 2° C. Licht bewolkt. Deze ochtend ligt er dus opnieuw een beetje sneeuw… Ik wilde daarnet broodjes gaan halen en naar het postkantoor in Büllingen gaan, maar moest notabene ijs krabben van de voorruit van mijn auto. Dan heb ik toch maar beter Brigitte’s auto gepakt die in de garage staat, dat ging dan sneller… Jochen heeft voor de gelegenheid de groene achtergrond van onze website vandaag weer vervangen door de winter achtergrond… ha

Nou ja, de winter is dan wel voorbij, maar dit is geen nog geen echte lente. Toch zou vandaag de zon weer regelmatig kunnen schijnen, en dat beetje sneeuw zal dan weer snel verdwijnen.

Je zult het al gemerkt hebben als je elke dag op mijn website komt kijken: gisteren geen tijd gehad om een bericht te plaatsen… te veel werk met de registratie van .EU Domeinnamen voor onze klanten.

Weet je dat er sinds Vrijdag al meer dan 1.700.000 .EU domainnamen in heel Europa zijn geregistreerd? Zelfs “wirtzfeld.eu” is al geregistreerd door iemand in Duitsland die zo met familienaam heet… Maar ja, ons dorp Wirtzfeld ligt nu eenmaal in Belgie, en daarom blijven wij dus braaf bij ons internet adres “wirtzfeld.be”…

En bij “savelberg.eu”, wat we wel wilden hebben maar niet hebben gekregen, waren zelfs wij dus te laat gekomen, daar waren er dus meer die zich hadden “voor geregistreerd”, want om 12.41 uur op vrijdag was die al weg.

Vrijdag, toen de vrijgave om 11.00 uur van start ging, was het natuurlijk een topdag met de .eu domainnamen, met in de eerste 10 uur zo’n 100.00 domeinnamen per uur… In het weekend was dat natuurlijk iets minder, maar toch, en ook gisteren probeerden veel mensen hun eigen domainnaam nog snel te pakken te krijgen voordat ie weg is.

Zo was er zaterdag bijvoorbeeld een oma die voor haar drie kleinkinderen drie namen liet registreren met de vraag “kunnen die voor Pasen ingepakt worden? het is een cadeautje, eens iets anders dan paas eitjes… en daar hebben ze hun hele leven iets van…”

Dat komt omdat de ervaring geleerd heeft, dat de beste naam combinaties voor websites bij de .nl, .be, .com en .org ondertussen zowat uitgeput raken. Daarom dus die run op .EU Domainnamen. Daar is dus nog veel keuze, maar niet lang meer: want weg is weg, en wie het eerst komt, het eerst maalt.

En dat gaat natuurlijk ook nog vandaag verder… Als je ook interesse hebt in een .EU Domeinnaam voor je website kun je hier kontroleren of je eigen .EU Domainnaam nog vrij is:

www. .eu

We hebben een speciale formule uitgewerkt waardoor je bij ons de domainnaam kunt bestellen en registreren (en betalen), en dat ‘ie dan op je bestaande website wordt doorgeschakeld. Als je al een een eigen website hebt bij je eigen provider, hoef je dus niet eens te wisselen.

De vrijgave van de .EU domainnamen zorgt er waarschijnlijk ook nog voor, dat het “europees gevoel”, dat veel mensen nog niet hebben, binnenkort wel een betere klank gaat krijgen.

Zo, iedereen een prettige dag gewenst, ik moet gaan werken…

Hubert

Geplaatst in Lente 2006.

3 reacties

  1. wij zijn gisteren met een groep komen mountainbiken in wirtzfeld en omstreken. Ook zonder sneeuw is het prachtig in de oostkantons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.