Mannen en Melk…

In deze nieuwe rubriek met interessante wetenswaardigheden vandaag iets over Parkinson…:

Het drinken van twee glazen melk per dag kan bij mannen op middelbare leeftijd een verhoogd risico opleveren voor de ziekte van Parkinson. een team van de Universiteit van Korea bestudeerde in Hawaï meer dan 7500 mannen tussen 45 en 68 jaar. Dat leverde opmerkelijke resultaten op. Mannen die een halve liter melk per dag drinken, lopen 2,3 keer meer kans om Parkinson te krijgen. volgens de onderzoekers heeft calcium, een belangrijk voedingselement in melk, hier niets mee te maken. Wat er precies in melk het verhoogde risico veroorzaakt, is nog niet bekend, En waarom het alleen bij mannen is, is al helemaal een raadsel.

Als je ook een leuk weetje hebt gehoord, gezien, gelezen of zelf ontdekt, dan hoor ik dat graag van jullie.

Geplaatst in Wist je dat...?.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.