Wilde Narcissen…

Voor veel mensen staat het komende Paas weekend in het teken van diverse familie bezoeken. Toch al even melden dat het weekend na Pasen, op Zondag 23 April, een uniek natuurfenomeen weer te bewonderen valt: wilde narcissen.

Vele miljoenen wilde narcissen veranderen de velden in de dalen van het beschermd natuurgebied Holzwarchetal (de Holzwarche beek stroomt door Wirtzfeld) in een geel bloeiend landschap. Gecultiveerde narcissen bloeien natuurlijk in onze tuinen, maar in het wild vind je ze slechts op enkele plaatsen in de wereld aan.

Vanaf midden April komen hier de wilde narcissen, in een van de laatste gebieden van Europa, maar ook met de grootste aantallen, in dit natuurgebied voor. Over een lengte van ca 10 km van Wirtzfeld tot aan de bron van de Holzwarche rekken zich de velden in het dal langs de Holzwarche met gele narcissen en bieden een bijzonder mooi schouwspel.

Op Zondag 23 April 2006 biedt de BNVS vereiniging twee geleide wandelingen aan:
Trefpunt: 10.00 en 14.00 uur aan de Enkelberger Mühle. (tussen Rocherath en Mürringen).
Een vooraanmelding is niet nodig. Er is bovendien gedurende de hele dag restauratie mogelijkheid met een stevige regionale soep, verfrissings dranken, koffie en frisse wafels in de BNVS tent aan de Enkelberger Mühle.
Meer informatie onder telefoon 080-448144 of [email protected]

In het Engels heten wilde narcissen overigens Daffodil, en wie al een beetje ouder is, die weet nog goed, dat een van de eerste modellen van de Nederlandse Daf fabriek in de 60er jaren zo werd genoemd.

Geplaatst in Lente 2006, Wist je dat...?.

4 reacties

 1. Niet alleen in Wirtzveld komen de wilde narcissen voor. Maar ook hier bij ons in Gingelom (nu Robland :-)) Ze bloeien hier nu al 2 weken en er zijn hier plaatsen waar de kinderen ze plukken en ze proberen te verkopen aan de voorbijrijdende auto’s

  Groetjes

 2. Net terug van een weekje Weywertz en jawel, gisteren op onze wandeling in het dal langs de Warche (Nidrum – Weywertz) de wilde narcissen in beginnende bloei ontdekt. Inderdaad heel mooi! Nog even wachten en dan is ook de brem aan de beurt om het landschap een vrolijk kleurtje te geven.

 3. Is het mogelijk een vermelding te krijgen op U website ?
  Wij hebben een gastenhuis (Chambre d’hôtes) in Montenau, aan de kapel van Iveldingen. Ook een appartement ter beschikking.
  Met dank, vriendelijke groeten, Chris

  Montenau ligt niet in Wirtzfeld, dus dat wordt iets moeilijker, maar je kunt natuurlijk commerciële advertienties op onze website via Google boeken door hier te klikken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.