Paas Zaterdag, 15 April 2006


Nog zwaar bewolkt, temperatuur +5° C. De vooruitzichten voor vandaag zijn eigenlijk goed, het zou vandaag wel eens de beste dag van het Paas weekeinde kunnen worden, want morgen en overmorgen zouden er regelmatig buien vallen.

De natuur is bij ons in wirtzfeld nog altijd ver achter op het schema. De narcissen komen aarzelend uit de grond, en de sneeuwklokjes zijn nu pas bij ons aan het bloeien…Gisteen is de beslissing gevallen: op 27 April 2006 vertrek ik opnieuw voor een paar weken naar El Gouna in Egypte om mijn jongste zoon Mike te bezoeken die daar als duiker aktief is in Hurghada. Hij is al langer als twee jaar weg van huis, met twee korte “vakanties” in België tussendoor, dus af en toe een stipvisite van een van zijn ouders is altijd welkom. Jochen runt in de tussentijd hier verder onze internet firma in de Oostkantons, en via internet en een kleine computer die meegaat kan ik via Skype (internet telefonie) en E-Mail toch met de business in België in kontakt blijven. Brigitte gaat dit keer niet mee, vanwege haar nekproblemen wil zij voorlopig liever in de buurt van haar vertrouwde artsen blijven.

De komende twee weken zullen dus nog gepaard gaan met diverse bezorgingen van dingen die ik voor Mike moet meenemen, want je kunt wel veel, maar niet alles in Egypte kopen, en dus zal hij beslist nog een verlanglijstje opstellen van zaken die ik moet meebrengen.

Ook rond El Gouna schrijf ik een soort weblog magazine: El Gouna Times. Niet zo regelmatig en niet zo persoonlijk als hier in de Wirtzfeld blog, maar meer in het algemeen over het stadje El Gouna.
En ook niet in het Nederlands, maar in de Engelse taal. De afgelopen maanden heb ik de EGT blog echter door de lange winter in België en door mijn operatie een beetje moeten laten slabakken, en dus zal er daar heel wat werk op mij liggen, dat echter goed te combineren valt met gelijktijdig genieten van zon en zee.


En ook in de El Gouna Times hebben we een groot foto album aangelegd met ondertussen meer dan 5700 foto’s.

Geplaatst in Lente 2006.

2 reacties

  1. Dag Hubert, Zoals je zelf al aanhaalde is de natuur wat achterop wat de bloeiperiode betreft. Hier in Vlaanderen tot 3 weken. Nu heb ik voor mijn fotoproject ( cf. reactie op 25 maart) veel interesse voor de wilde narcissen en vrees ik dat het volgende week misschien nog iets te vroeg is om op fotojacht te gaan. Kun je een seintje geven wanneer het zover is? Zijn er trouwens in de Hoge Venen ook wilde narcissen te zien of bloeien die voornamelijk rond Wirtzfeld? Alvast bedankt voor de info en vele groetjes,
    Koen

    Ik denk eigenlijk ook dat het op 23 April nog wqt te vreog zal zijn, maar de mensen van het natuurpark zullen het wel beter weten, anders hadden ze dit niet aangekondigd. Toch neem ik aan dat het het weekend erna ook nog best zal gaan, de anderen jaren is het steeds twee weekeinden achter elkaar mogelijk geweest… Maar ja, 30 april zit ik al in Egypte, dus…

  2. Dag Hubert, ook bij ons zowel in Hallerbos als in Lembeekbos bloeien momenteel de wilde narcissen. Men vindt ze hier ook juist over de taalgrens in Waals-Brabant tussen Ittre en Rebecq maar nooit in dezelfde aantallen zoals in de Holzwarche. Ter info voor Koen: zowel in de Hoge Venen als in de rest van de Oostkantons komen de wilde narcissen voor, vooral in de niet bemeste weilanden. De meeste aantallen vindt men echter in de vallei van de Holzwarche en de Perlenbach (Kalterherberg). Elk jaar komen we kijken en fotograveren. Wanneer ze in onze streek ver uitgebloeid zijn staan ze in de Oostkantons in bloei, dit is afhankelijk van het voorbije winterweer (temperatuur en sneeuwhoogte). Aan iedereen mijn beste paaswensen;
    Jef

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.