Zalig Pasen!


Iedereen een zalig Paasfeest toegewenst!!

Bij ons regent het deze ochtend bij temperaturen van +6° C. Hopelijk zijn de eieren die in de tuin en verstopt liggen met watervaste verf behandeld…
Alhoewel Pasen een christelijk feest is, begin ik toch langzamerhand aan de Paashaas te geloven…

Gisterenmiddag, toen de dorpsjeugd bij ons aan de deur kwam “klepperen”, ontdekten we tot onze grote verbazeing twee aardewerken paashazen in onze tuin, die, naar ik aanneem, daar door de “echte Paashaas” zijn neergezet.

Bedankt Paashaas!


Voor diegenen die niet weten wat klepperen is, een uitgebreide reportage daarover heb ik op 24 Maart 2005 in deze weblog geschreven.

Het houdt verband met de stilte die door de kerkklokken in acht genomen wordt van Goede Vrijdag tot en met Paas Zaterdag (stille zaterdag) avond.

Tijdens die twee dagen trekt de jeugd dan door het dorp met houten kleppers, die o.a. door Opa Mathieu Welsch gemaakt werden. En zaterdagmiddag wordt dan bij elke deur geklepperd in de hoop op snoep en geld als dank. Zo verdient de jeugd een aardig zakcentje bij. En na Pasen zijn de tandartsen ook weer druk bezig…


In ieder geval ben ik gisteren dus weer eens buiten aktief geweest, want ondanks de heftige regenval die door enkele weermannen werd voorspeld, is het bij ons toch nog de hele dag droog gebleven.

Ik heb o.a. de voorraad brandhout op het terras aangevuld, (direkt naast de webcamera die op de meetlat gericht is…), want als we de komende dagen weer veel regen gaan krijgen, is het niet aangenaam om dan het hout achter in de tuin bij het tuinhuisje te moeten gaan halen.


Die voorraad brandhout bij het tuinhuisje begint ook al weer aardig te slinken, we hadden immers verleden jaar twee rijen hooggestapeld tot onder het dak, er is nu nog slechts een halve rij van over… Maar dat moet dus genoeg zijn tot in de zomer.


Ook ben ik begonnen een aantal betonnen stenen die wij nog op onze parking hadden liggen, met de kruiwagen naar het tuinhuisje toe te rijden, want de planning is immers dat ik een weggetje ga aanleggen van ons terras tot aan het tuinhuisje, om net die modder te vermijden bij regenweer wanneer ik opnieuw hout nodig heb.

Dat met die kruiwagen was ook geen sinecure: eerst moest ik het wiel afschroeven, want de band was leeg. Dan met het wiel naar het tankstation om die op te pompen. Dan een kruiwagen vol gedaan met ca 25 stenen.

Die was dan te zwaar om de berg op te rijden, want ik moet toch echt nog wel een beetje oppassen met te grote kracht inspanningen vanwege mijn operatie van mijn liesbreuk. Dus dan maar heen en weer gereden met steeds 10 stenen in een keer (elke steen weegt ca 7 kg..) en toen ging het beter.

Maar ik heb zo’n 150 stenen vervoerd, dus dat was een keer of 15 met de kruiwagen heen en weer, en tussentijds steeds weer even uitblazen.

Daarna dan een heet bad genomen om mijn spieren die de laatste tijd niets meer gewend zijn, een beetje bij te laten komen.

Brigitte gaat deze ochtend met haar zus en man weer bij Opa “Frühschoppen”, een kaartje leggen, en ondertussen let ik dan thuis op de oven waarin het gebraad ligt. Dat breng ik dan aansluitend tot bij Opa, en eten we daar gezellig met elkaar.

Jullie allemaal ook een prettig Paasfeest toegewenst
van

Hubert

Geplaatst in Lente 2006.

5 reacties

  1. Ook een prettig paasfeest gewenst vanuit Landen, goede revalidatie voor opa Mathieu.Hier regende het de hele voormiddag, dus niet gaan fietsen.
    Namiddag en avond zijn de kinderen en kleinkinderen hier te gast.
    Beste groeten, Fons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.