Paasmaandag, 17 April 2006

Zwaarbewolkt, maar nog droog. Temperatuur ca +7° C. Vandaag een beetje later dan anders, want op feestdagen als gisteren moet het een beetje rustiger aan kunnen gaan.

Zoals ik gisteren al schreef, moest ik dus een oogje in het zeil houden bij de oven met het Paasmaal:


Brigitte en haar zus en zwager gingen gisterenochtend bij Opa een kaartje leggen.
En hier nog eens Opa Mathieu Welsch (94) met de stapel kaarten en brieven die onze lezers van de Wirtzfeld website hem toegestuurd hebben toen hij in het ziekenhuis lag.


Duidelijk zichtbaar dat hij hier alleen maar poseerde voor de foto, want hij heeft zijn bril nog op tafel liggen! En die heb je op die leeftijd echt wel nodig om te lezen.

Ik heb ook een QuickTime videootje gemaakt waarin Opa zich dan nog met beeld en geluid bedankt, maar dat filmpje moet Jochen eerst in een beter web-formaat omzetten en komt dan later deze week op de website!

In de namiddag dan eerst een lang middagslaapje gehouden, en daarna een van mijn bibliotheekboeken uitgelezen. En de rest van een spannende tweedelige film gekeken op een van de duitse zenders over het leven van Klaus Störtebecker, een duitse piraat uit de 14de eeuw.

Geplaatst in Lente 2006.

Eén reactie

 1. Hallo Hubert,

  Vandaag heb ik samen met mijn vrouw, een ritje gemaakt naar Wirtsfeld.
  Vanaf Kuringen bij Hasselt is dit slechts 117 km, ik had veel meer verwacht. Gereden via E42 tot uitrit 11 Malmedy. Vanaf Butgenbach stond er een wegwijzer Wirtsfeld. Deze gevolgd en ik denk dat het die slechte weg was waarover u al geschreven heeft, die ten zuiden van het meer ligt.
  Dat was pure natuur op dat trajekt. Ben dan uitgekomen in het schilderachtige dorp. Ben dan op de weg Bullingen- Rocherath ??? terechtgekomen. Toen ik daar naar rechts reed, herkende ik na zo’n 20 meter uw woning. Van toeval gesproken.
  Onderweg enkele buitjes gehad bij 7 à 8 graden.
  Op Mont Rigi om 17 uur bui en winderig en bij 7 graden fris.
  Eindelijk het weerstation gevonden, prachtige locatie van dat station.
  Vanaf Jalhay werd het snel mooier met opklaringen.
  Heb genoten van deze namiddag in de Hoge Venen.

  Etienne,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.