Woensdag, 19 April 2006


Zonnig, maar koud -1° C, deze ochtend.

Zoals je op onze webcams kunt zien staat een kruiwagen bij de meetlat… een teken dat ik af en toe weer buiten aan het werken ben. Of tenminste op de foto doe alsof.

Mijn volgend projekt is dus een nieuw paadje aanleggen van ons terras naar het tuinhuisje, omdat daar het brandhout ligt. Teveel heen en weer lopen met het brandhout betekent dat het gras te modderig wordt.


richting tuinhuisje (achter de heg)


richting terras

Dus moeten er stenen op dat paadje komen te liggen. Ik ben niet van plan er een superdeluxe paadje van te maken, dus er komt geen bordure aan te pas. Eerst had ik gedacht aan betonstenen met gaten erin, waar het gras dus doorheen groeit, maar een zware kruiwagen loopt daar niet erg lekker over. Ik heb nog een pak oude terrasstenen die over waren van onze inrit, en die ben ik dus van plan te gebruiken voor de bestrating van dit paadje.


Maar omdat ik geen “halve” stenen over heb, en deze stenen ook niet meer in dit patroon in produktie zijn (die zijn ondertussen 28 jaar oud…), moet ik een speciaal patroon gebruiken om de stenen van het paadje te leggen. Het paadje zelf moet breder zijn dan de afstand tussen de steunen van de kruiwagen, zodat je de kruiwagen ook eens neer kunt zetten zonder dat die steunen in het gras wegzakken.


Bovendien moet ik de stenen ingraven, dus lager leggen dan het gras, anders loop je steeds met de grasmaaier ertegen. Als ze lager liggen kun je gemakkelijker over de rand heenrijden. En als ik de steunen ingraaf, moet ik dus een gravel onderlaag maken om de stenen toch gelijkmatig te kunnen plaatsen. Bovendien moet ik eens kijken wat ik met de grasmat doe die ik weggraaf. Die zou ik ergens anders kunnen neerleggen.

Meer daarover in de komende dagen.

Geplaatst in Knutselen, Lente 2006.

Eén reactie

  1. Hallo Hubert,
    Komend weekend kun je met alle plezier aan je tuin werken denk ik
    want de weerberichten zijn ook voor de oostkantons erg zacht!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.