Vrijdag, 21 April 2006

Zonnig bij temperaturen rond het vriespunt.

Hier het vervolg van mijn korte doe-het-zelf kursus “tuinpaden aanleggen”… Mijn eerste reportage gisteren scheen op voldoende interesse te stoten, vooral aan de hand van de comments van enkele dames… haha.

Met mijn spierpijn na de eerste dag viel het dus mee, en daarom gisteren verder gewerkt aan het paadje van terras naar tuinhuisje.

Dit keer moest ik door de heg graven, en daar kwamen de eerste problemen:


Wortels zitten in de weg…

Daar moesten dus de “grote middelen” aan te pas komen. Op TV doen ze dat dan met dynamiet of nitroglycerine of een helikopter, ik moest het dus proberen met een bijl en een schop en een hamer… heeft bijna een uur geduurd voordat de wortels diep genoeg verwijderd waren.

Daarna was de rest een fluitje van een cent. Om een nette bocht te maken hoefde ik de stenen alleen maar onder een hoek van 45° verzet te plaatsen, waardoor ik zonder snijwerk het patroon verder kon leggen.


Mooie bocht…

Ik had genoeg stenen, net genoeg lavagravel, en ik had ook nog voldoende zilverzand, allemaal over van vroegere werkzaamheden aan ons terras, twee jaar geleden.


Klaar is kees (bijna)..

Ik had een zak met zilverzand op voorraad (om de voegen in te wassen) maar het zand was te vochtig, dus heb ik het zand eerst een beetje verdeeld, vandaag zal het dan drogen in de zon (hopelijk) en kan ik vervolgens het zand in de voegen borstelen. Daardoor worden de stenen nog beter bij elkaar gehouden en het geeft de “finishing touch” aan mijn “projekt”.


Zilverzand verdelen om in de voegen in te borstelen

Vandaag dan nog een dorpel voor de deur van het tuinhuisje maken, en de rest van de stenen inzamelen en opnieuw opslaan, in afwachting van een volgend projekt?

Geplaatst in Knutselen, Lente 2006.

Eén reactie

 1. Wel wel wel Hubert,
  ge zijt ne fijne stielman!
  Het is ferm gelegd, voor gene vakman te zijn, niet?
  Zou een pikhouweel niet geholpen hebben bij het verwijderen van de wortels?
  Afin … ge zult content zijn, nu kunt ge proper naar uw tuinhuisje lopen.
  Proficiat !!!

  mijn pikhouweel is erop afgebroken, en ik had geen zin om een nieuwe steel te gaan halen…achteraf bezien…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.