Donderdag, 27 April 2006, Op weg naar Egypte…

Vanochtend ben ik dus vertrokken naar El Gouna, Egypte, om mijn jongste zoon Mike te bezoeken.

Daarom een kort berichtje dat ik wel al gisteren heb voorbereid en dat vandaag automatisch wordt gepubliceerd.

Het is namelijk niet zeker dat ik vandaag mijn computer al aan het Internet krijg aangesloten, want in El Gouna is er net een herstructering van de internet situatie aan de gang, en dat kan dus nog een paar dagen duren voordat ik opnieuw online ben. In Egypte moet je geduld kunnen oefenen…

Hier nog enkele gegevens over Egypte:
Egypte is maximaal 1100 km breed en ca 1100 km lang, Oppervlakte ca 1.001.499 km2, ca 70 miljoen inwoners, waarvan 94 % soenitische Moslims, en 6% Christen (Kopten). De alfabetisering ligt bij 52 %, en de bevolking woont hoofdzakelijk langs de Nijl (6.671 km lang) en in de Nijldelta. De hoofdstad Cairo heeft tussen 18 en 22 miljoen inwoners. Er wordt Arabisch, Engels en Frans gesproken, in de toeristische centra (die hoofdzakelijk aan de Rode Zee liggen) kan men ook met Duits terecht.

6 April 2005
Oopsss… alweer 60 kg die mee moeten… !

6 April 2005Hubert vertrekt… (Luchthaven Dusseldorf – 6 uur ’s morgens)

Deze twee foto’s zijn getruceerd, dat zijn foto’s van verleden jaar April toen ik ook naar Egypte vertrok, maar aangezien de bagage er ongeveer hetzelfde uitziet, en ik ook (nou ja, toch weer een jaartje ouder…), heb ik deze foto’s toch maar hier snel neergezet om de stemming van vandaag weer te geven.

Ook in de komen de dagen zullen er regelmatig berichten op deze website verschijnen die ik in ons website programma zo heb geprogrammeerd dat ze op een bepaalde datum online gaan.

Meer informatie over El Gouna ook onder
www.elgounatimes.com

Geplaatst in Egypte (El Gouna), Lente 2006, Wist je dat...?.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.