Dinsdag, 2 Mei 2006

Vandaag belooft het iets warmer te worden in Wirtzfeld. Het is nu al 7.5° C en het zou wel eens 16 graden kunnen worden na het optrekken van de ochtendnevel.

Gisteren in El Gouna, Egypte een echt luie babbel dag gehouden. Nou ja, wel veel gebabbeld, maar niet helemaal lui, want gisterenochtend vroeg ben ik dus opnieuw naar die Internet Shop getrokken om te horen hoe het zit met de ADSL aansluiting.

De baas was eindelijk terug uit vakantie en de regio waar mijn appartement staat is nu dus aangesloten op het DSL netwerk.
Dat betekent echter nog niet dat ik nu direkt een betere leiding heb, want eerst moet nog het hoofdkantoor in Cairo de administratieve afwikkeling van de abonnees, dus ook van mijn aansluiting, verzorgen.

Maar nu kan het dus niet meer echt erg lang duren… nou ja, afwachten, het is snel weer vrijdag, en vrijdag is zondag in Egypte, en dan volgt weer het europees weekend, en ze vinden altijd wel een gelegenheid om niet te werken…

In ieder geval, daarna lekker lui op een terras van een continental breakfast genoten (voor welgeteld 3 Euro…)

en daarna terug naar het appartement om een beetje in de schaduw te zonnen aan de pool. (merk je de paradox in die stelling?)

Ook al is het op het ogenblik hier een beetjer bewolkt, toch moet je ontzettend oppassen, want je verbrandt heel erg snel. Ik ben dus braaf in de schaduw gebleven en heb met een paar duitstalige buren gebabbeld.

Na een middagslaapje van 2 uur dan terug naar downtown waar ik opnieuw een aantal kennissen heb getroffen, en opnieuw een paar uur heb gebabbeld.

Ook nog snel een nieuwe duikschool bezocht die sinds kort in El Gouna geopend werd.

Ondertussen kwam een SMS van Mike die aankondigde dat hij op bezoek kwam, dus terug naar het appartement.

’s Avonds dan nog met Mike en twee franstalige Belgen samen in een leuk strandrestaurant op het strand aan de jachthaven gaan eten en naar hun ervaringen geluisterd, die zij hebben opgedaan sinds de drie maanden dat zij definitief hier in El Gouna wonen.

Niet altijd even gemakkelijk, maar wel een aantal leuke anecdotes gehoord. Ook Mike heeft een aantal ervaringen uit zijn duikersleven ten beste gegeven, en toen was het 01.00 uur door, voordat wij dan samen in mijn appartement aankwamen. Mike bleef deze keer ook slapen in El Gouna, want vandaag heeft hij hier nog enkele zakelijke dingen te regelen.

Meer informatie over El Gouna ook onder
www.elgounatimes.com

Geplaatst in Egypte (El Gouna), Lente 2006.

Eén reactie

 1. hallo
  nog twee dagskes en we gaan we weer naar huis
  wij hebben veel zon en ongeveer 3 graden
  er ligt nog altijd zo’n 40cm sneeuw
  wil je weten hoe het weer eruit ziet bij ons kijk dan op http://www.feldberg-gipfeltreffen.de en daar klik je op feldberg webcams.
  groetjes vanuit feldberg
  rob

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.