Woensdag, 3 Mei 2006

Vanaf vandaag begint ook in Wirtzfeld het mooiere weer. Temperaturen rond 22 graad behoren tot de mogelijkheid, en ook de komende dagen zou het vrij mooi weer kunnen worden.

Mooi weer heb ik in ieder geval hier in Egypte. De laatste keer dat het hier heeft geregend was in februari dit jaar, en wel iets meer dan een half uur.

De inwoners hebben in de straten in de regen staan dansen… voor ons in de Benelux moeilijk voorstelbaar.

Na de late avond gisteren heb ik gisteren ochtend een beetje langer uitgeslapen, pas rond half tien opgestaan, en al een rondje gaan zwemmen voordat Mike ook opstond. Vervolgens hebben we dan samen koffie gedronken en enkele uren samen aan de computer verbracht (de internet leiding was ook nog eens open…) om hem enkele technische zaken te verklaren die hij al langer wilde weten.

Dan zijn we samen naar downtown gereden en hebben daar een koel ijsje op een warm terrras gegeten. Vervolgens ging Mike dan in de ene richting voor zijn zakelijke besprekingen met enkele duikscholen, en ik naar de Marina omdat ik daar een afspraak had met de public relations manager van het El Gouna Resort in verband met het El Gouna Times magazine dat ik in het internet publiceer.

Terug in DownTown toevallig getuige geweest hoe de N&B meubelzaak van kennissen van mij uit België van naam verwisselde: de eigenaren vertelden me al in Januari dat ze genoeg hebben van het management in El Gouna en naar de Syechellen verhuizen waar ze een hotel beginnen met wellness afdeling en duikschool en zo. Zij vertelden mij toendertijd dat ze hun meubelzaak in El Gouna met een zetbaas zouden bijbehouden; ondertussen hebben ze die plannen ook nog eens gewijzigd en verkopen ze hun hele hebben en houden aldaar.

Daarna op een gezellig terrasje met Melanie uit Zuid Afrika een interessant achtergrond gesprek gehad over de aanslagen op het Sinai schiereiland en de redenen die er achter steken: een van haar kennissen had net een duikschool geopend naast de supermarket die in Dahab werd opgeblazen, en zij wist mij daardoor een aantal interessante dingen te vertellen die je zo niet op TV hoort. Schijnbaar hebben de aanslagen in de Sinai niets te maken met Al Quada en dergelijke, maar meer met de bloeiende wapenhandel en het drugsverkeer tussen de Bedouinen van de Sinai met Israel.

Melanie werkt in een verhuurbedrijf voor vakantie woningen in El Gouna, en zij vertelde dat er dan wel geen of bijna geen annuleringen zijn gedaan, maar sinds de aanslagen geen nieuwe boekingen meer binnenkomen om appartementen of villa’s te huren. De reportages die enkele duitse zenders de afgelopen week hebben uitgezonden zouden teveel angst zaaien bij de toeristen om ueberhaupt nog naar Egypte te komen afzakken, terwijl dit deel van Egypte eigenlijk helemaal niet van de Sinaai situatie betroffen is. Wordt dus weer een slecht jaar voor het toerisme in dit land.

’s Avonds dan weer met Mike in Downtown gaan eten, we zijn dan nog bij andere kennissen uit Belgie voorbijgegaan en daar een aantal andere horror stories gehoord, waarover morgen een beetje meer

Aansluitend hebben we dan nog gezellig een partijtje snooker gespeeld. Maar tegen half elf zijn we dan terug naar huis gereden. Mike heeft nog snel mijn diepvriezer geplunderd en is dan met de bus terug naar zijn appartement in Hurghada gegaan.

Hieronder nog voor de geïnteresseerde website bezoeker enkele foto’s gemaakt van het enigste tankstation in El Gouna… prijzen waarvan we in België alleen maar kunnen dromen: 1 LE (Egyptisch Pond) per liter, dat zijn omgerekend 14 Eurocent per liter…

Met die prijs indikatie laat ik jullie dus voor vandaag (waarschijnlijk triestig) achter en ga opnieuw genieten van zon en strand en pool…

Hubert

Update om 11.00 uur egyptische tijd… de tekst hierboven had ik dus al gisteren geschreven, maar geen mogelijkheid om die naar de server te sturen omdat er geen internet was. Deze ochtend heeft het dan warempel gedonderd en gebliksemd en zelfs 6 minuten geregend: enkele regendruppels die het terras nog niet echt nat konden maken.

Het terras is niet eens kompleet nat geworden van de regen die er deze ochtend in El Gouna, Egypte, gevallen is.

Geen mens aan de pool tijdens de regen… bang om nat te worden?

De bliksem en de donder hebben schijnbaar geholpen, want van het IT departement hier in El Gouna heb ik een andere user login gekregen waarmee ik tenminste nu met modem weer online kan komen, ook al is het dan vrij langzaam: ze hebben me zelfs hun IT hoofdpaswoord gegeven…

Meer informatie over El Gouna ook onder
www.elgounatimes.com

Geplaatst in Egypte (El Gouna), Lente 2006.

2 reacties

  1. In Hurghada is de regen niet aangekomen… 🙁 Volgendkeer ook voor mijn buurt asjeblief…

    Mike

    En dan moet je weten dat Hurghada maar hemelsbreed ca 20 km verwijderd is van El Gouna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.