Zaterdag, 6 Mei 2006

Gisteren heb ik dus niet verteld hoe de avond in de Disco ten einde ging.

Om jullie nieuwsgierig te maken.

Want ’s zaterdags komen veel minder mensen op mijn website kijken. Dus wilde ik eens uittesten of het lukt, jullie ook vandaag hierheen te lokken…


Zoals je op de foto kunt zien, was er helemaal geen meiden show die avond. Niet dat ik eergisteren gelogen heb, ik ben inderdaad tot daar gegaan met de intentie een paar leuke foto’s te trekken, maar daar bleek dat de geplande show van de Club Med was veranderd en daardoor bleef de disco voor een keertje leeg. Ik zal er dus nog een keer naar toe moeten gaan.

Gisterenochtend dan rond half acht opgestaan, eerst met de boekhouding bezig geweest, dan gaan zwemmen in de pool naast het appartement, en ik wilde daarna net op pad gaan (er van uitgaande dat Michael van de internet dienst zich toch pas weer rond 17,00 uur zou melde. Maar, rond 10,00 uur belde Michael op dat hij ging komen om mijn ADSL modem te konfigureren. Nadat hij eindelijk mijn appartement had gevonden, was de rest een fluitje van een cent.


Mijn burootje in el Gouna, nu kompleet met de ADSL modem

10 minuten later was de ADSL leiding open. Maar o jee… de hoogste snelheid die ik weet te behalen is ongeveer 110 Kbps, dat is ongeveer 2 x ISDN snelheid. Dus slechts 1/30 van de ADSL snelheid die wij in België gewend zijn. Maar toch alleszins 3 à 4 keer sneller als de lokale modemverbinding, en veel stabieler. Nu kan men dus vanuit hier weer normaal werken, live de emails afroepen, en grotere datapaketten naar de Servers in Brussel sturen, terwijl mijn telefoonlijn niet meer bezet is als ik op het internet zit.

Ik moest dan natuurlijk eerst zorgen dat er weer wat nieuws op de EGT website gepubliceerd werd, en ben dan aansluitend op pad getrokken. Eerst naar DownTown, en dan met de Shuttlebus naar Buddha Beach Bar, een nieuw strand etablissement helemaal aan het eind van de stranden van El Gouna, dat door Marlies, een Zwitserse, die een stuk verder op West Golf woont, onlangs werd geopend.


El Gouna Shuttle Bussen

Ik heb dan hier een buddha beach bar salade geprobeerd en met Marlies over de afgelopen maanden gebabbeld die vooraf gingen aan de opening van haar nieuwe zaak.


El gouna stranden aan de Rode Zee


Buddha Beach Bar


Salade

Tijdens ons gesprek kreeg Marlies opeens een telefoontje van Michael, dat nu haar ADSL aansluiting op West Golf geinstalleerd kon worden, en ben dan samen met haar auto terug naar West Golf gereden, zodat ik niet op de shuttlebus hoefde te wachten.

Dan te voet doorgewandeld tot aan mijn appartmeent en dan van 4 tot 5 nog een beetje liggen te zonnebakken en wat gezwommen.

Mike melde zich ondertussen via Email dat hij op bezoek ging komen, en ik vertelde hem dat ik ’s avonds een interview zou hebben in een nieuw Marokkaaans restaurant in de Marina, dus besloten we dat we elkaar daar zouden treffen.

Samen dan met hem de foto’s gemaakt die binnenkort in EGT gepubliceerd worden samen met het interview. Daarna naar de Maritim Bar gegaan waar we een heerlijke visschotel hebben genoten: ik een fish plank steak, en Mike calimari.


Mike en Hubert, de foto is iets donkerder, zo bruin zijn we nu ook weer niet!

Eric en Pascale, de belgen waarover ik al eerder heb gesproken, kwamen dan toevallig daar ook wat drinken, terwijl Pascale op straat reklamefoldertjes voor de Mirage Disco ging uitdelen aan de bezoekers van het vrijdagse Marina Festival.

Na het eten zijn Mike en ik dan teruggegaan naar Downtown, hebben daar nog een ijsje gepakt, en vervolgens bij Jobo’s weer enkele rondjes snooker gespeeld.

Tegen 23.00 zijn we dan naar huis gereden, Mike had namelijk zijn harde schijf uit Hurghada meegebracht, zodat ik een beetje van zijn 18.000 liedjes op mijn computer kan overzetten, want de 59 liedjes die ik van 4 CD’s in mijn iTunes programma heb geladen, ken ik ondertussen van buiten. Mike heeft morgen vrij, en dus blijft hij weer hier overnachten.

Meer informatie over El Gouna ook onder
www.elgounatimes.com

Geplaatst in Egypte (El Gouna), Lente 2006.

Eén reactie

 1. hallo
  wij zijn al een paar dagen thuis
  bij ons was het gisteren zeer warm
  in eksel(limburg) liep het kwik tot 29 graden
  ’s avonds begon het te onweren
  groetjes
  rob

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.