Donderdag, 11 Mei 2006

In Wirtzfeld wordt het elke dag groener. Ik had de beelden van onze webcams eens bekeken vanuit El Gouna, Egypte, waar ik momenteel verblijf, en had het beeld op mijn computer laten staan.

Later op de dag heb ik dat dan ververst, en je zag duidelijk tijdens het verversen van het webcam beeld hoe het allemaal nog groener was geworden…

De natuur is bezig aan een inhaalpoging naar de Lente en Zomer toe.

Brigitte heeft ook vandaag weer een hele lading foto’s toegestuurd, die ik dan hier als thumbnails plaats, uiteraard kun je, net als op elke foto op onze site, erop klikken om het groter formaat te bekijken


Jochen heeft eergisteren een succesvol referaat gehouden voor IT kaderleden op een conferentie die georganiserd werd door de plaatselijke Kamer van Koophandel IHK Eupen, Malmedy, St.Vith.

Zijn referaat handelde over backup strategien, virussen, spam en network security. Voor diegenen die in deze thema’s geinteresseerd zijn: een aantal interessante links staan op onze support website van onze belgische onderneming en het volledig PDF dokument (uiteraard alleen in de duitse taal = de taal in de Oostkantons) kun je met een klik hier downloaden:
http://support.euregio.net/ihk-vortrag/ihk-vortrag.pdf.

Maar ikzelf zit dus nog in Egypte, en ben op het ogenblik een beetje behinderd door de valpartij eerder deze week. Gisteren heb ik een beetje in huis rondgestrompeld en een beetje opgeruimd: de handdoeken in de wasmachine, de vaat in de vaatwasser en daarna weer een beetje geslapen… alleen de bezoekjes van Ghaleb van de poolreiniging, Assraff van de Security (veiligheidspolitie op het El Gouna Resort), en Werner uit Duitsland en Veronique uit Belgie, allebei buren in de appartementen in West Golf, hebben me af en toe even kunnen wekken.

Opmerkelijk dat Europ Assistance, die mij eergisterenavond nog hadden opgebeld, gisteren rond de middag opnieuw opbelden om te horen hoe het met mij ging en of ik nog iets nodig had… Prima service!

De pijnstillers zijn wel een tikkeltje sterk. Mike is ’s avonds vanuit Hurghada gekomen om te kijken hoe het met zijn vader ging. Een beetje slapjes dus nog.

We hebben dan eerst de computer van Mike uitgetest op het nieuwe ADSL netwerk van El Gouna. Dat bleek dus goed te funktioneren, zodat Mike ook in mijn afwezigheid in het appartement in El Gouna wat sneller en stabieler kan internetten dan in Hurghada, waar alleen een analoge modemverbinding beschikbaar is.

En via Skype (internet telefonie) heeft Jochen mij dan nog instrukties gegeven hoe ik mijn computer kon configureren voor de printer die in België staat. Nu kan ik vanuit Egypte bijv. fakturen live uitprinten op de printer in Wirtzfeld, zodat het versturen ervan niet moet wachten totdat ik naar huis kom. Dat is dus wat je noemt echt telewerken.

’s Avonds zijn Mike en ik met de Shuttlebus naar Downtown gegaan en hebben in Jobo’s gegeten: dat is dan niet te ver lopen vanaf het busstation en toktok taxi standplaats, (want El Gouna is sinds eergisteren een stuk groter geworden voor mij… net als mijn appartement overigens, de afstanden die je met een kruk aflegt lijken dubbel zo lang) en we hebben dan, temidden van een hele groep Engelse toeristen, (ocharm) de UEFA Bekerfinale gekeken op een grootbeeld projectiescherm. Wij tweeën hebben natuurlijk voor Sevilla gesupporterd, en de finale eindigde dus op een 4:0 voor “onze” club.

Gelukkig had ik dus mijn kruk bij mij, zodat we niet bevreesd hoefden te zijn voor de reakties van de teleurgestelde Engelse supporters, maar ook dat viel best mee, ze zijn heel stilletjes na afloop van de match weggegaan. Ik dan terug naar het appartement en Mike weer naar Hurghada.


Jobo’s Sportsbar in El Gouna, Egypte

De Groetjes

Hubert

Meer informatie over El Gouna ook onder
www.elgounatimes.com

Geplaatst in Egypte (El Gouna), Lente 2006.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.