Zaterdag, 20 Mei 2006

Gisteren was het schijnbaar niet zo mooi weer in Wirtzfeld, Oostkantons, maar wel in El Gouna, aan de Rode Zee in Egypte, waar ik dus op het ogenblik verblijf. Het is hier iedere dag boven de 30° C, en de ene dag is er eens wat meer wind dan de andere.

Gisteren was dus een “bij-bruin-dag”, dat wil zeggen, dat ik al vroeg begonnen ben een beetje aan het zwembad te luieren. Daarna, al vrij laat, een ontbijt op het terras van het gehuurde appartement: gebakken ei, koffie, meloen, tomatensap, anti-mosquito solarpieper, het normale repertoire dus, plus de obligatorische (goedkope dutyfree, 5$ voor 200 stuks) sigaret erna.

En zoals bij een goede luie dag hoort, was het enigste interessante gisterenochtend die vlieg, die dus netjes op de rand van mijn koffiebeker zat, en toen ik die weg wilde blazen, pardoes in de koffie viel. Ik heb hem dan met mijn vinger eruit gelepeld en aan de rand van de beker neergezet.

Brigitte en ik hebben dan ongeveer 10 minuten toe zitten te kijken hoe die vlieg dus probeerde van de beker af te komen, want door de suiker en de koffie kleefden zijn vleugels tegen de beker. En de vlieg maar spartelen. Uiteindelijk viel hij dus van de beker op de tafel, en dan begon dus het tafereel van hoe de vlieg eerst met zijn achterpoten zijn vleugels weer op orde probeerde te brengen, en daarna met zijn voorpoten zijn snoet begon te poetsen.

Heeft ie dus een behoorlijk lange tijd van zijn eendags vliegen-dag voor nodig gehad. Maar hij bleef mooi op tafel zitten. Probeerde daarbij wel de schauwzijde van borden en bekers op te zoeken als we hem een beetje met de vinger wezen. Want de zon brandde al behoorlijk rond deze tijd.

In de namiddag kwam Mike op bezoek, en dat betekende dus opnieuw: Brigitte en Mike de keuken in, en muffins bakken en een cake bakken, en ik weet niet wat nog te bakken. Ikzelf ben dan maar beter uit de keuken gebleven en heb geprobeerd mijzelf bruin te bakken aan de pool. De rib is ondertussen goed genezen, maar de oefeningen in het zwembad met mijn gehavende been vallen nog steeds niet mee.

’s Avonds dan met zijn drieën gaan eten in het nieuwe Thai restaurant, hebben een bekende getroffen die gisteren in El Gouna was aangkomen, en een rondje gebiljart. Brigitte wilde ook eens de lokale Disco van binnen bekijken, dus zijn we rond half twaalf daar even kijken geweest, maar er waren slechts 4 mensen op de dansvloer en 3 aan een tafeltje, dus dat hadden we dan snel gezien.

Mike bleef dan hier slapen, omdat hij morgenvroeg wil gaan kijken bij de uitverkoop van een binnenhuis inrichtingszaak (van Bruno en Noëlle, 2 Belgen) die er mee stoppen in El Gouna en op de Seychellen een hotel gaan uitbaten. Misschien vindt Mike er iets van zijn gading voor zijn appartement.

Al met al dus een rustige dag, op de geruchtenkeuken na die hier danig aan het gonzen is, maar ja, geruchten mag ik niet verbreiden, dus zwijg ik maar liever (voor vandaag).

Alvast een prettig weekend gewenst van

Hubert

Geplaatst in Egypte (El Gouna), Lente 2006.

2 reacties

  1. Dag Hubert,

    Het verhaal van de vlieg deed mij denken aan een reclame van een verzekeringsmaatschappij in Nederland. In deze reclame, welke zich afspeelt in een restaurant, wordt een vlieg uit de soep gered en gereanimeerd waarna de vlieg vervolgens weg vliegt.
    Eveneens een prettig weekend! Dirk

  2. Het is precies herfst hier, amaai! Veel korte hevige buien, zelfs hagel – met sterke windbuien! Aprilse grillen noemt men dat, in mei.
    Morgen zou het in de Eifel een beetje beter zijn, met minder kans op regen dan in de rest van het land.
    Dus blijf nog maar even daar en geniet samen met Brigitte van de + 30°.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.