Zondag, 21 Mei 2006

Je merkt hier in El Gouna echt dat de vakantie ten einde loopt. Iedere vrije minuut wordt gebruikt om nog een beetje zon bij te tanken. Dus gisteren werd opnieuw een rustige dag. Mike wilde gaan kijken in de uitverkoop van N&B Concepts, maar die hadden dus gesloten deze ochtend. Dan maar met zijn drieën een gezellig ontbijt op het terras van Cafe Servus genomen, en dan ook nog een ijsje achteraf. Daarna terug naar het appartement, en luieren aan de pool.

Tegen half acht dan met de TokTok naar de Marina om de was uit de wasserij op te halen, want er moeten schone lakens hier zijn als Jochen volgende week hier voor een weekje komt.

Ondertussen weer een hele reeks anekdotes gehoord, die ik echter jammer genoeg niet mag publiceren. De censuur hier begint mij danig op de zenuwen te werken.

Toch een anekdote hier maar publiceren, ze zullen me hiervoor waarschijnlijk net niet dood schieten…


Cartoon: …”He Paps, ik heb water ontdekt in de woestijn”…

Wat hier links boven op de gevel te zien is, is geen soort wit gezicht, maar de overduidelijke zout uitslag van de waterschade dat in het naburige appartementsgebouw op de bovenste verdieping plaats heeft gevonden. Het water is door de vrij dikke muur tot naar buiten gedrongen, maar ook via de trap omlaag en komt ook daar nog eens tot aan de buitenkant van de muur naar buiten.

Eerder deze vakantie heb ik jullie al verteld dat er in El Gouna regelmatig problemen zijn met de waterleidingen, en dat er steeds maar alleen dat gerepareerd wordt wat kapot is. Was dus duidelijk niet goed voor de eigenaar van dit appartement, die er dus niet was, en zodoende niet merkte dat het water doorsijpelt.

De buren eronder zijn ook niet happy, die proberen namelijk net hun appartement te verkopen, (of misschien net daarom?).

Ik draai in ieder geval maandag, morgenvroeg, voordat wij vertrekken, de water hoofdkraan weer dicht, zodat er bij ons geen problemen te melden zijn. Tenzij de bovenburen hun hoofdkraan niet hebben dichtgedraaid. Gelukkig ben ik geen eigenaar, en heb dus met die problematiek eigenlijk niks te maken. Maar het is wel typerend voor de bouwkwaliteit hier ter plaatse…

Vandaag wordt het dus opruimen en koffers pakken, maandagochtend vroeg vertrekken we beiden naar België. En zoals zich dat hoort voor “prominenten”, ieder in een apart vliegtuig… Je weet maar nooit, vanwege die censuur…

prettige zondag wenst

Hubert

Geplaatst in Egypte (El Gouna), Lente 2006.

Eén reactie

  1. Verdorie, Hubert, je komt al naar huis. Ik wenste je gisteren nog ‘veel dagen genieten van + 30°’. Maar, inderdaad mooie liedjes duren nooit lang he. Spijtig!
    Oh … en ’t wordt deze week zo koud bij ons.
    Kleed je maar warm, … want anders zal je snel een kou vatten hier.
    groetjes,
    en tot ziens in Bovenste Beste Belgiëland …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.