Boek: Feuer und Stein, door Diana Gabaldon

Tijdens de afgelopen week heb ik opnieuw enkele historische romans uitgeleend uit de bibliotheek (sorry, mediatheek heet dat tegenwoordig) in Büllingen. Na Das lächeln der Fortuna van Rebecca Gablé had ik vastgesteld dat historische romans net zo leuk zijn om te lezen (of misschien zelfs nog leuker) dan krimi’s of thrillers of spionage romans.

Tijdens de zoektocht naar andere exemplaren van Rebecca Gablé stuitte ik toevallig in de rekken van de bieb op een halve meter lengte historische romans van Diana Gabaldon. Ik heb dan ook hiervan een van haar eerste romans eens meegepakt.

Feuer und Stein (original titel in het engels: Outlander) van Diana Gabaldon handelt van een geheimnisvolle reis naar de Schotse Hooglanden in de 18de eeuw. Ik moet zeggen: de lofzang die ik heb gezongen over Rebecca Gablé wordt in deze roman zelfs nog overtroffen, waarschijnlijk ook omdat de erotische scenes in deze roman nog een beetje “lekkerder” worden beschreven. Ik verheug me al op de volgende exemplaren; er bestaat een hele serie zog. Highland-Saga boeken van dezelfde schrijfster.

800 pagina’s spannende lektuur, in een ruk en op minder dan 3 dagen tijd uitgelezen.

Geplaatst in Mijn boeken, Zomer 2006.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.