Donderdag, 8 Juni 2006

Op de webcam was deze ochtend duidelijk te zien hoe de zon met enkele lichte mistbanken vecht over de dalen in Wirtzfeld. Mooi gezicht was dat.

Maar nu schijnt de zon dus

En het blijft opnieuw droog en zonnig. Tenminste tot en met komende zondag zal het bovendien zomers blijven met temperaturen tot 28 graden in het centrum van het land en tot 23 graad in Hoog België.

De boeren zijn ondertussen begonnen een inhaalmanoeuvre in onze streek (en waarschijnlijk niet alleen daar) om het eerste gras binnen te halen van de velden. De loonmaaiers rijden tot diep in de nacht met sterke koplampen en maaien de velden.

Ook ons grasveld werd de afgelopen dagen terug tot normale proporties gebracht. Eindelijk, want er was niet meer in een keer door te komen. Ik heb het echter nog niet zelf kunnen doen, ik moest gisteren een spuitje bij mijn dokter gaan halen vanwege een bijkomende spierontsteking in de rug. Heeft zeker te maken door krom te lopen om mijn voet en knie te ontzien. Die spuit heeft dan inderdaad geholpen, zodat ik langer achter mijn computer kan blijven zitten. Vandaag moet mijn enkel opnieuw geroentged worden. Mijn knie wordt volgende maand met een magneet scanner in Verviers gecontroleerd, om zeker te zijn dat er geen problemen met de meniscus zijn na de valpartij in Egypte afgelopen maand.

En deze namiddag is er een presentatie in “avant-premiere” van een nieuw projekt waaraan door onze mensen al meer dan een jaar wordt gewerkt. Dit keer komt de voltallige regering (van de Duitstalige Gemeenschap van België, wel te verstaan) zich daarvan op de hoogte stellen. Meer daarover later.

Jochen is daarnet met onze support manager naar Karlsruhe in Zuid Duitsland vertrokken waar beiden deelnemen aan de jaarlijkse informatie dag rondom het CMS systeem dat wij voor onze website klanten gebruiken. En ook volgende week staan nog enkele jaarlijkse vergaderingen op het programma. Druk dus.

Gisterenavond was het ook een drukte van jewelste in het luchtruim over ons huis… niet alleen een aantal ULM’s (ultra light machines) van het ULM vliegveld Feuervogel in Büllingen vlogen af en aan; zelfs een hete lucht ballon kwam bij ons overvliegen. Iedereen heeft natuurlijk zitten te wachten op beter weer.

En nu het betere weer er is, wil iedereen er natuurlijk ook van profiteren.

Wij hebben ook geprofiteerd: van de aanbieding in de Aldi om onze ondertussen behoorlijk versleten tuinstoelen te vervangen door enkele nieuwe.

Benieuwd of deze het ook 23 jaar gaan uithouden.

Overigens heeft deze ochtend ook de 2.000ste persoon onze enquete hier rechts beneden ingevuld. Toch wel indrukwekkend hoeveel mensen mijn dagboekje lezen…

En vanaf hier ook even mijn felicitatie aan Gerri, die vandaag 60 jaar wordt. Proficiat zus!

Geplaatst in Zomer 2006.

2 reacties

  1. Proficiat Hubert voor je meer dan 2000 blog-lezers!! Maar ook aan de inwoners van de provincie A’pen want wij zijn in de meerderheid hihi… Probeer je wat kalm te houden hé Hubert want als het spuitje is uitgewerkt, word je misschien nog gestraft voor je enthousiasme.Voor iedereen: geniet van deze zalig warme zonnige dag!

    Inderdaad, nadat de spuit was uitgewerkt, waren de problemen er weer. Dus nu toch maar die pijnstillers blijven slikken, alhoewel ik zoiets niet graag doe… Maar allez, de zon schijnt, wat wil een mens meer?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.