GSM verloren…

Wie tikfouten vindt, mag ze houden… ik schrijf normaal nooit in het nederlands, maar heb het toch wel geprobeerd omdat Hubert nog in het ziekenhuis is… Groetjes, Jochen.

Ik heb gisteren namiddag mijn mobieltelefoon verloren tijdens een wandeltocht met mijn vriendin Vanessa rond het meer van Bütgenbach. Het was een zwart SonyEricsson T630 (pas 16 maanden oud).

Nadat we het wandelpad opnieuw hadden afgezocht moest ik inzien dat nu ook mijn vijfde mobieltelefoon kwijt was…meer foto’s…

Jochen in New York op belgische televisie
Ik had mijn eerste GSM in New York gekocht (op Oudejaar 2000). Het was een Motorola Timeport L7089. Toentertijd was ik op invitatie van het Times Square in New York voor de millennium festiviteiten. Zo’n spiksplinternieuwe Motorola Timeport Tri-Band GSM kostte toen in die tijd 30.000 BEF.

Naar ongeveer een jaar was dit kapot: de oplader connector was afgebroken door corrosie. De reparatie was niet meer mogelijk. Dus moest ik een nieuwe GSM kopen. Het werd een Timeport P7389. Dit GSM werkte ook heel goed voor een tijde maar stoppte in oktober 2001. Hier was ook weer de oplader connector kapot (problemen veroorzaakt door het handsfree carkit). Omdat ik altijd een tri-band GSM nodig had (van wegen mijn trips naar de VS), moest ik alweer een Motorola kopen: het werd een Timeport T250. Het oude GSM werd gerepareerd, want ik wilde eentje op reserve hebben.

Het T250 was wel een mooi toestel en werkte enkele jaren tot Augustus 2003. Het mooie was dat ik nu de naam van de zender in plaats van het nummer zag in de SMS berichten. Maar dan was er een probleem om het GSM te inschakelen. Ik het het toen naar Motorola ingestuurd, maar de reparatie werd te duur… om het terugkrijgen te kunnen wilden ze ook nog 45 euro hebben.

Weer op zoek naar een nieuwe GSM. Ondertussen werkte ik weer met mijn reserve GSM. Naar enkele weken vond ik het perfekte mobieltelefoon: een Sony Ericsson T68i.

Het kon alles wat mijn Motorola’s konden en nog veel meer. Het was mijn eerste telefoon met Bluetooth. Omdat mijn oude Handspring Visor Deluxe niet meer werkte moest ik ook een nieuwe PDA kopen. De nieuwe Palm PDA (Tungsten T2) werkten ook met Bluetooth. Dus heb ik ook de T2 gekocht om met mijn T68i te kunnen werken.

Maar jammer genoeg had mijn T68i problemen op carnaval 2005. Toen ik thuis kwam van de carnaval party te Deidenberg werkte mijn telefoon niet meer — en al de telefoonnummers die ik van de leuke meiden had gekregen waren weg… 🙁

Jochen in Deidenberg (carnaval)
carnaval in Deidenberg

Omdat ik mijn telefoon nodig heb voor mijn werk (ik ontvang foutmeldingen van onze servers via SMS), moest ik al weer een nieuwe GSM gaan kopen. Dus even op het Internet naar de nieuwste Sony Ericsson GSMs gezocht en het T630 uitgekozen. Een vriend had al een T610 en was heel tevreden.

Het Mobistar Center in Eupen had geen T630 maar ik heb wel eentje kunnen vinden in Malmedy. Het T630 was het mooiste mobieltelefoon dat ik ooit had. Alle functies die ik nodig had zatten er in: tri-band (voor alle netwerken in Europa, Australie en de VS), modem (om emails te versturen via mijn nieuwe Palm Tungsten T5 die een verbinding naar het toestel via Bluetooth maakt), WAP (om de WK standen te laden), lange SMS, Java voor spelletjes, een fotocamera voor foto’s,…

Hier een overzicht van alle mijn mobieltelefonen:

Jaar Merk Mobieltelefoon Fout Prijs
Jan 2000 Motorola Timeport L7089 oplader connector afgebroken US $900
± 775 Euro
Jan 2001 Motorola Timeport P7389 corrosie van oplader connector 18.000 BEF
± 450 Euro
Okt 2001 Motorola Timeport T.250 corrosie 13.000 BEF
± 325 Euro
Aug 2003 Sony Ericsson T68i software fout? 240 Euro
Feb 2005 Sony Ericsson T630 verloren 170 Euro
Jun 2006 Sony Ericsson K750i   279 Euro
Totaal: 6 GSM     2239 Euro

Zoals ik al boven schreef, heb ik nu mijn T630 verloren… ik had geprobeerd om de klanten dienst van Mobistar te bereiken, om mijn GSM-nummer te blokkeren, maar ik zat voor meer dan 1 uur in de telefoon wachtrij… omdat de web site van Mobistar ook niet te bereiken was, wist ik niet helemaal wat te doen. Ik ben wel naar de politie gegaan om te horen of iemand mijn toestel had gevonden.

Vannacht heb ik nog via Google een pagina op het Internet gevonden met het nummer van de klanten dienst van Mobistar voor verloren of gestolen toestellen. Zo kon ik toch noch mijn nummer blokkeren en nu hoop ik dat niemand met mijn gevonden GSM duren gesprekken heeft gevoerd…

Vandaag zal ik gaan kijken of ik een nieuwe mobieltelefoon kan vinden. Het zal weer een Sony Ericsson worden, maar ik wet nog niet welk model… misschien een K510i, een K750i of een V630i als die al in de verkoop zijn.

Update 16h00: ik ben net terug van Malmedy. Mijn nieuwe GSM is een Sony Ericsson K750i. De K510i en V630i zijn nog niet beschikbaar. Er waren vandaag heel veel problemen op het Mobistar netwerk. De antennes van Malmedy, Waimes en Stavelot werkten niet en het Mobistar Center kon ook geen verbinding naar de Mobistar zentrale krijgen zodat ik morgen terug moet om mijn oude GSM nummer terug te krijgen… wordt vervolgt…

Welk mobieltelefoon gebruikt u? Graag uw reacties…

Groetjes,

Jochen.

PS: Wie tikfouten vindt, mag ze houden… ik schrijf normaal nooit in het nederlands, maar heb het toch wel geprobeerd… 😉

PPS: Hubert is nog altijd in het ziekenhuis…

Geplaatst in Zomer 2006.

5 reacties

 1. Jochen,
  Je kan zeggen dat je ongeveer anderhalf jaar doet met je gsm’s …
  kijk maar na … !!!
  En ja … voor uw werk heb jij altijd al gesofistikeerd toestelletje nodig … en dat kost steeds geld.
  Afin we zullen een kaarsje branden dat je het met het nieuwe mobieltje langer volhoudt!!!

  Doe heel veel groeten aan je pa en wens hem heel veel beterschap.
  He Jochen, laat de kamernummer weten dan kunnen we weer allemaal een kaartje sturen zoals bij je opa …

  groetjes
  Marlies

  U kunt de kaartjes altijd nach “Hubert Savelberg – Wirtzfeld 140 – 4760 Büllingen” sturen. We weten nog niet hoelang Hubert in het ziekenhuis moet blijven. Een van die artsen zegde dat hij nu naar huis mag gaan, maar een andere arts wilde hem niet gaan laten. Dus als de kaartjes hier aankomen, zullen wij ze mee pakken naar St. Vith…

 2. Gegroet Jochem
  In ons bedrijf hebben wij sedert vele jaren een 50 tal GSM’s in gebruik, die samen gemiddeld 10.000 gesprekken per maand voeren. Wat wil zeggen dat de GSM’s intensief gebruikt worden, en dan nog wel door 35 chauffeurs die dag in dag uit op de baan zijn.
  Van bij de aanvang hebben wij gekozen voor Nokia, en na al die jaren hebben wij er nog geen spijt van. Er zijn nu nog toestellen in omloop die meer dan 5 jaar oud zijn . Ook met batterijen en laders geen probleem.
  Alle oude en nieuwe toestellen werken op identieke opladers, en de gebruiksvriendelijkheid krijg je er boven op.
  Wij kiezen steeds voor de eenvoudige toestellen.
  Als we rekenen op zeg maar 100 EUR per toestel met een gemiddelde gebruiksleeftijd van 3 jaar dan komen we op 33,334 EUR per jaar/toestel . Al kopen we op dit ogenblik toestelletjesaan , aan gemiddeld 70 EUR (incl BTW). Dit zijn dan wel monochrome zonder gadgeds.
  Ik maak geen reclame, doch ben tevreden over Nokia. Hadden enkele andere toestellen (Siemens , Ericson, ed.) doch die zijn reeds lang naar de schroot. Net zoals je vaststelde kleine gebreken met dure gevolgen

  Groeten en beste wensen aan Vader

  Jos

  Ik heb nooit met een Nokia gewerkt omdat mijn meeste vrienden een Nokia hebben. Ik wilde altijd een beetje meer individualist zijn… dus telefoneer ik met Sony Ericsson, rij ik Volvo in plaats van VW, BWM, Audi en heb mijn GSM-abonnement bij Mobistar in plaats van Proximus… 😉

 3. Jochen, bedankt voor het adres … ik stuur er eentje op … dan hoeft hij niet alleen boeken te lezen.
  Over jou nederlands heb ik nog geen commentaar gegeven … laat de tikfouten maar staan… en chapeau voor jou nederlands … ik schrijf zo foutloos niet in Duits of Frans hoor …!!!
  In verband met de gsm : ik kan zeggen dat wij hier in de familie over nokia’s en siemens beschikken, … eigenlijk goede merken zowel batterij als laders. Maar wij zijn er niet zo professioneel mee bezig. …
  Om maar te beamen dat Nokia wel goed is …

 4. Jochen, ik heb helemaal geen hoog technologisch gsm toestel nodig, dat ding moet gewoon oproepen kunnen ontvangen en zenden.
  Het is nu mijn derde Nokia (8310) en het is het tweede toestel dat soms problemen geeft als ik een sms wil versturen.
  Bvb; wanneer ik een bericht heb geschreven en ik wil het verzenden dan valt het beeldscherm uit en kan ik terug opnieuw beginnen.
  Niet echt leuk als je een heel epistel hebt geschreven… 🙂
  En als ik de radiofunctie gebruik dan slinkt de batterij redelijk snel, wat ook wel normaal is vermoed ik.
  Maar goed, mijn volgend toestel zal wellicht toch een ander merk worden.
  Waarschijnlijk een Sony-Ericsson of Siemens, als het maar klein en degelijk is.
  Snel beterschap gewenst aan uw vader en nog eens proficiat met uw (geschreven) Nederlands.

 5. Hallo Jochen, (niet Jochem? aparte naam)

  Ik heb vanaf mijn twaalfde met een nokia 3310 gedaan, maar was het na acht jaar toch zat en heb toen een Nokia 6233 met abonnement genomen.
  Ik heb ook een tijdje gekeken naar de N73(tri band) en de N95 (Quad band), maar kon geen van beiden betalen 😀

  Veel plezier met je Sony Ericsson, dat hij vele jaren mee mag gaan.

  p.s. maak je echt maar niet druk over je taalgebruik. Ik heb ze nauwelijks kunnen vinden en ze zijn niet storend. Zoals iemand hierboven al zei, mijn kennis van andere talen zijn ook een beetje roestig.
  Mijn Duits heeft een opfriscursus nodig en mijn Frans is zo erg dat ik amper verstond wat ze nou afgelopen week in Brussel zeiden tijdens de viering van vijftig jaar EU. (Dat was ooit anders)

  Hoe dan ook, groetjes uit Nederland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.