Hubert uit ziekenhuis…

In Wirtzfeld is het vanochtend rond 9.00 uur wisselend bewolkt, maar (nog) droog bij temperaturen rond de 14° C. Nederland speelt vandaag weer een wedstrijd in de WK, daarom dus vandaag opnieuw een oranje rand op onze website…

Zoals de onderstaande (met mijn gsm genomen) foto toont, heb ik gisteren namiddag mijn ziekenhuisbed kunnen verlaten en ben nu weer terug thuis in Wirtzfeld.

Jochen alvast bedankt voor het voortdoen op de website, en jullie allemaal bedankt voor de beterschapswensen. Hoera!, ik leef dus nog!

Nadat ik verleden week Maandagavond met pijn in mijn heup, buik en rug naar de huisarts was geweest, had deze mij direkt doorverwezen naar het ziekenhuis. De eerste diagnose van mijn huisarts was “een niersteen”. Mijn huisarts vertelde ook nog dat uit roentgenfoto’s van de week voordien van mijn verstuikte voet bleek, dat er in die voet nog een losse botsplinter zit, maar dat is dus te laat om de voet nog in het gips te zetten.

De noodopname van het ziekenhuis in St.Vith (het was ondertussen 23.00 uur) is dan eerst op die niersteen diagnose afgegaan. In het holst van de nacht dan nog een CT Scan. Geen niersteen dus. De dienstdoende arts wilde mij dan maar terug naar huis sturen.

Na aandringen (je komt toch niet zonder reden met veel pijn in het midden van de nacht naar het ziekenhuis…) hebben ze me dan toch maar die nacht op de noodopname gehouden, en infuses met antibiotica en pijnstillers aangesloten.

Dinsdag ochtend dan roentgenfoto’s gemaakt van de rug en heup plus de nodige labo analyses. Vervolgens werd ik op de afdeling “inwendige ziektes” gehospitaliseerd. Woensdag dan een maagspiegeling, dan bij de neuroloog voor de ruggegraat en bij nog een andere dokter voor de heup. Vervolgens een ultrascan om de liesbreuk operatie van februari j.l. en de galblaas funkties te kontroleren.

Vervolgens… nou ja, om een lang verhaal kort te maken, voorlopig hebben ze (alvast) “gevonden”: een maagzweer, een infectie van de slokdarm, het begin van heup arthrose, plus een stijgend aantal witte bloedlichaampjes waarvan nog niet zeker is waar dat vandaan komt. Er komen dus nog enkele doktersbezoeken in de komende weken op mij af (naast de reeds geplande IRM scan van mijn meniscus). Te beginnen deze ochtend, opnieuw bij de huisarts.

Over kneusje gesproken…. Maar ja, ik ga hier geen medische website opzetten.

Leuker nieuws was iets, dat enkele bezoekers al eergisteren hadden opgemerkt via onze webcam beelden… Maandag is dus eindelijk de knip-ploeg van Hof Peters (een beschutte werkplaats in onze streek) onze coniferen haag komen kortwieken…

Enkele foto’s die Brigitte gemaakt heeft alvast hier, de hele foto reportage in een speciaal foto album in Wirtzfeld Gallery > Wirtzfeld in Summer > Coniferenhaag.

Onze tuin toont nu veel groter, omdat we nu ook kunnen genieten van het zicht op de tuin van de buurman…

En in onze keuken valt er nu ook veel meer licht binnen.

Geplaatst in Zomer 2006.

Eén reactie

  1. Gute Besserung wünscht halb El Gouna… 😉 Barum & Brigitte (Café Servus), Anna, Per, Hossam und die Staffs vom Jobo’s, … sowie Walter, Karin und Marco (New Sea-Ray Diving Center Hurghada)

    Schade dass die Hecke jetzt so kurz ist – der Durchgangsbogen hätte doch bleiben können… 🙁

    Liebe Grüsse, gute Besserung und bis bald – insh’allah 😉

    Mike

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.