Zondag, 25 Juni 2006

Deze ochtend was er even een beetje motregen in Hoog Belgie, nu is het weer droog, maar later op de dag zouden er op diverse plaatsen in België onweders, en plaatselijk bijzonder heftige regenval komen… Geniet van de dag zolang als het gaat.

Update 13,15 uur: 25 ° C, wisselend bewolkt

Update 16.30 uur: het begint nu (pas) ook hier in Wirtzfeld te donderen…

Update 18.50 uur: Na een hevig onweer met sterke stormwinden en heftige regenval is het opnieuw tamelijk rustig geworden, maar er kan nog meer komen deze avond en nacht

Overigens, alle foto’s vandaag heb ik met mijn GSM gemaakt, die foto’s zijn bijna net zo goed van kwaliteit als mijn goedkope digitaal cameraatje…

Gisteren heb ik een beetje geknutseld bij ons in de tuin. Ik heb een nieuwe lamp in de inrit gemonteerd en enkele kapotte gloeilampen van de buitenverlichting verwisseld. Geen zwaar werk dus na mijn ziekenhuis verblijf.


Maar ik heb ook met Jochen een beetje zitten dokteren over onze oude webcamera’s die niet zulke goede beelden gaven. Een van de goedkope dingetjes hebben we toch weer kunnen gebruiken:
Met als resultaat, dat we vanaf nu ook een webcam in een boom hebben die uitziet op de inrit van ons huis in Wirtzfeld en op de straat van Wirtzfeld naar Büllingen.


Er was wel even wat klimwerk voor nodig om de kabel van deze webcam computer (die op zolder staat), door te trekken door het dak naar de boom vooraan in de inrit.


Webcam picture of EUREGIO.NET Entrance at Wirtzfeld Belgium

Omdat de camera alleen maar naar beneden gericht is, is er geen zonne instraling en is de kwaliteit dan redelijk, maar hij is natuurlijk niet zo goed als de dure camera’s die wij voor de meetlat en voor het vergezicht gebuiken.

Geen opwindende beelden dus, maar deze camera geeft wel een live beeld van de situatie van het wegdek bij ons in Wirtzfeld, zodat je dus in de toekomst kunt kijken of dat wegdek nat is, of droog is, of besneeuwd is (in de winter), of vol ligt met koeiestr.. als de koeien van de ene naar de andere wei gedreven worden.

Over koeien gesproken. Gisterenochtend was er dus weer zo’n koeienparade,


en een heel stel koeien dacht, dat in onze tuin misschien wel lekker gras te vinden was… dus zijn ze bij ons binnen gemarcheerd.


Gelukkig zijn ze alleen maar op de parkeerplaats en het stukje weide erachter gelopen. Voor mij reden genoeg om snel met mijn gsm een paar foto’s te maken.

Koeien lopen in onze streek vaak genoeg over de straat. Wij zijn dat gewend, maar er zijn atlijd toeristen die proberen door zo’n koeien”trek” heen te rijden. Kan verkeerd aflopen.
Beter even wachten tot ze van de weg af zijn.


Gisteren bloedstollende voetbal resultaten, ik ben benieuwd wat het vandaag wordt met de volgende achste finale wedstrijden van

Engeland – Ecuador, dat om 17.00 uur gespeeld werd: 1:0
en
Portugal – Nederland, dat om 21 uur gespeeld werd: 1:0.

Iedereen een prettige Zondag gewenst, en oppassen voor de onweders die vanmiddag en deze nacht gaan komen!

En oppassen voor de koeien natuurlijk…

Geplaatst in Zomer 2006.

4 reacties

 1. Ach, Hubert, als ik de webcam bezie, schijnt de zon bij jullie en hier is het weer bewolkt, en dat is dikwijls zo … van die vuile lucht zoals in Caïro.
  Wel warm …
  Afin we zouden vandaag tot morgenavond afreizen naar Atzerath, maar er zit hier een haar in de boter … en dus wordt er niet gepakt, … denk ik …
  Zo zie je maar ’t is wel echt bewolkt … hopen dat de zon dan toch gaat schijnen, haha.
  Nog een prettige zondag, allemaal …

  Op het ogenblik schijnt de zon inderdaad weer. Jammer voor jullie dat het dit weekend niet lukt, maak er maar het beste van. Groeten, hubert

 2. overall camera’s rond het huis hubert! interessant… Nu nog een webcam op je computer zodat we je kunnen zien als je online bent!

 3. In Stabroek het alleen in de verte horen donderen en een windstil regenbriesje zodat ik alle planten heb kunnen buiten zetten om op natuurlijke wijze te laten broezen.
  Zo zie je maar hoe ‘groot’ België dan weer is.
  Heel leuk, die camera op de straat gericht. Zal zeker voor de winter een beter weeroverzicht geven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.